Ce discutau pe WhatsApp liderii PSD in perioada OUG 13: ”Trebuie sa aparam Romania” (Firea). ”Organizati-va. Fara Chirica de la Iasi ca e omul SIE” (Dragnea).

739

Jurnalistii de la Rise Project au dat publicitatii discutii purtate de liderii PSD in perioadele premergatoare si ulterioara adoptarii OUG 13, scrie aktual24.ro.

Cei mai agitati lideri, care indemnau la organizarea de contramanifestatii, au fost Liviu Dragnea, Gabriela Firea si Codrin Stefanescu. Lia Olguta Vasilescu il presa pe Florin Iordache sa demenostreze ca are „cojones” si sa promoveze OUG 13 in guvern.

„Du-te prin puscarii sa vada jurnalistii cum traiesc oamenii. (…) Mergeti la penitenciarul de femei. Mai pe latura umana, asa, poate in decembrie nu s-a dat caldura acolo. Au stat in 9 grade temperatura, a spus Bica la TV. (…) reai, domnule ministru, arata-ne ca ai cojones! Si daca ies 200.000 de oameni, o imagine cu o femeie schimba tot. Ce dezbatere publica mai vrei, Iohannis? Sotia ta poate fi asa. Si Ministerul Sanatatii ar fi bine sa se implice. (…)”, scria Olguta Vasilescu pe grupul de WhatsApp intitulat „Comunicatorii PSD”.

OUG 13 a fost adoptata si au inceput protestele masive. Dragnea a dat semnalul privind organizarea de contramanifestatii „Marian Neacsu. Vorbiti deja din seara asta cu presedintii de organizatii sa ne pregatim de un miting pentru apararea Romaniei”.

„Oamenii ne-au adus aici prin vot masiv! Nu mai fac fata la mesaje… Vor sa fie alaturi de noi! Sunt constienti ca se incearca o lovitura de stat. Cum spuneam, sarpele veninos e cel mai periculos. Va rog, sa-i retezam odata capul! Sa eliberam tara asta de HIDRA!”, il completeaza deputatul Liviu Plesoianu pe Dragnea un minut mai tarziu, la 00:19, 1 februarie.

Firea, la 00:19: „ „Suntem prezenti! Nu se mai poate! Trebuie sa aparam Romania!”

Imediat, la 00:20, Ecaterina Andronescu: „Da, sa aparam Romania!”

Fostii ministri de la Sanatate si Mediu, Nicolae Banicioiu si Rovana Plumb, sunt pe aceeasi lungime de unda: „Corect!” / „Da!” Si ei sustin ideea unei contramanifestatii.

Codrin Stefanescu astepta de mult: „In sfarsit!!!”.

La ora 00:21, Liviu Dragnea lanseaza ordinul: „Organizati-va!”

Codrin Stefanescu e pregatit: „Incepem de acum! Trebuie doar sa decizi unde il organizam si cand!”.

Dar cu grija, revine Dragnea: „Vreau sa atrageti toti membrii de partid, fara Chirica de la Iasi. Ca e omul SIE. Nu v-am zis pana acum. Si cate spune in stanga si-n dreapta, instiga.”

Doina Pana, fost ministru la Mediu, vede lucrurile in perspectiva: „Da, un miting urias! Sa nu-ncapa comparatie cu numarul lor de participanti”.

Screen Shot 2017-06-02 at 16.54.35Screen Shot 2017-06-02 at 16.54.49

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos