Mai mult

  Ce efecte DEZASTRUOASE va avea adoptarea legii gratierii de catre Guvernul PSD-ALDE? Un judecator ofera explicatii pe intelesul tuturor!

  9,524FaniÎmi place

  Judecatorul Cristi Danilet atrage atentia ca in proiectul de lege privind justitia, care a plecat de la Guvern si se dezbate, in aceste zile, in Parlament, sunt capcane.

  El a explicat ca o eventuala gratiere a faptelor de coruptie, asa cum s-a votat, miercuri, in Comisia Juridica a Senatului, revenindu-se asupra votului ziua urmatoare i-ar scapa de pedeapsa inclusiv pe cei ale caror dosare sunt inca in stadiu de urmarire penala sau aflate pe rolul instantelor. Acelasi lucru ar fi valabil si pentru dosarele viitoare, ale caror fapte se incadreaza insa in perioada stabilita de Legea gratierii, a spus fostul membru al CSM intr-un interviu pentru Revista 22.

  Cristi Danilet a explicat ce inseamna gratierea faptelor, asa cum se discuta acum in Parlament.

  „Gratierea vizeaza executarea pedepsei. Adica, judecatorul, atunci cand condamna o persoana la inchisoare cu executare, respectivul trebuie sa mearga in penitenciar. Se poate acorda gratiere de catre presedintele statului sau de catre Parlamentul Romaniei, astfel incat condamnatul sa nu mai mearga la penitenciar sau, daca e acolo, sa iasa din penitenciar. Deci gratierea inseamna iertarea fie in intregime, fie in parte a pedepsei. In cazul de fata, insa, este o smecherie: proiectul, asa cum a plecat de la Guvern la Parlament, se refera la gratierea de fapte. Ultimul articol din proiectul de lege se refera la toate faptele comise pana la data de 18 ianuarie 2017, ceea ce este dubios, pentru ca o gratiere trebuie sa se refere la pedeapsa. Daca se refera la fapte, asta inseamna ca vizeaza si dosarele aflate pe rolul instantelor, pentru care se vor da hotarari peste ani de zile”, a precizat el.

  De asemenea, judecatorul a mai spus ca „este ciudat sa spui ca acum ai probleme in penitenciar si trebuie sa pui in libertate detinutii, dar pedepsele sa vina peste doi, patru sau zece ani”.

  „Parerea mea e ca gratierea este un fel de premiere a lor. Cu cat esti mai corupt, cu atat esti mai bine vazut in tara asta”, a apreciat judecatorul Cristi Danilet.

  Ultimele stiri

  Vesti proaste pentru romanii din Diaspora. Spania a inchis granitele terestre.

  Cazurile de coronavirus au fost înregistrate în 162 de țări, iar bilanțul deceselor a depășit ...

  Dosar penal in rem în cazul senatorului Vergil Chiţac, care a infectat mai multe persoane cu noul coronavirus

  Procurorii de la Parchetul General au deschis un dosar penal in rem, pentru săvârşirea infracţiunii ...

  Avocatul Poporului apara pensiile speciale: „Mi se pare ca niciodata n-a fost Caragiale mai prezent”

  Avocatul Poporulu, Renate Weber, a explicat vineri de ce a decis sa atace la CCR legea de eliminare...

  Liviu Dragnea si Irina, viata de nababi din bani publici! Seful PSD o plimba pe Irina cu avioane private catre Elvetia si alte destinatii...

  Informatii prezentate de Europa Libera arata ca Liviu Dragnea a folosit bani publici pentru a inchiria avioane private...

  Altii au apreciat si...