Ce le transmite presedintele JOBBIK lui Basescu si Ponta: „Nu fiti penibili! Eu respect poporul roman!”

639

1fifiLiderul partidului extremist ungar Jobbik, Vona Gabor a solicitat cateva raspunsuri de la presedintele Traian Basescu si premiul Victor Ponta, din care vrea sa afle de ce este interzisa formatiunea sa pe teritoriul Romaniei. Vona Gabor a postat o scrisoare in acest sens pe pagina sa de Facebook.

“Domnule presedinte, domnule premier, Dumneavoastra ati adus din nou in discutie interzicerea mea pe teritoriul Romaniei. Motivul ar fi evenimentele care au avut loc in data de 10 martie cu ocazia Zilei Libertatii Secuilor de la Targu-Mures. Sunt profund consternat de declaratiile dumneavoastra. Ce legi am incalcat? Nu am facut altceva decat sa marsaluiesc in liniste si pace in Targu-Mures. Daca pentru asta voi fi interzis, atunci ce se va intampla cu miile de manifestanti? Vor fi interzisi in Romania si liderii belgieni, basci si catalani prezenti la eveniment? Fiindca ei nu doar au marsaluit in liniste, ci au rostit discursuri incendiare”, noteaza Vona.

„Exista a doua varianta. Ori sunteti dezinformati, ori duceti un joc politic antimaghiar de joasa speta. Cu acordul dumneavoastra, va voi ajuta sa vedeti mai clar ce s-a intamplat la Targu-Mures. La mitingul la care am participat au fost prezente alte cateva mii de persoane. Evenimentul s-a desfasurat cu demnitate si in liniste pana la final, cand un grup de protestatari s-a imbrancit cu politia, ceea ce a facut turul presei romanesti. S-a lansat informatia ca incidentul ar fi fost provocat de membrii Jobbik si ai Garzii Maghiare, ceea ce este o uriasa minciuna. Membrii Jobbik si ai Garzii Maghiare au marsaluit fara insemne de partid, aspect subliniat si de prefectul de Mures, Corneliu Grosu, care a confirmat ca nu am avut nici o legatura cu acele ciocniri. Asta s-a intamplat. Pentru asta vreti sa ma interziceti? Va rog sa nu deveniti penibili. Inteleg ca voturile sunt importante, eu insumi fiind lider de partid, dar exista un anumit nivel sub care nu merita sa coboram”, mai scrie presedintele Jobbik.

”Daca problema dumneavoastra este ca eu si partidul meu vom sustine cu consecventa autonomia secuilor, atunci spuneti asta clar. Nu va ascundeti dupa adevaratele intentii. Eu sunt un om cu verticalitate. Caut sa servesc dreptatea si nu mi-e rusine pentru asta. Daca aveti o problema cu programul Jobbik sau cu mine, fiti barbati si spuneti asta. Atunci voi intelege, insa aceasta tentativa copilareasca de a ma interzice este nedemna si penibila. Eu respect poporul roman. In biblioteca mea se afla cartile lui Mircea Eliade si Emil Cioran. Acesti oameni mi-au influentat mentalitatea. Daca si dumneavoastra respectati secuimea, atunci nu trebuie sa va temeti de autonomia secuilor. Cu aceasta autonomie nu se intareste doar secuimea, ci si intreaga regiune central-est-europeana. Dumneavoastra va iubiti poporul, si eu pe al meu. Cat imi va bate inima, o sa fiu maghiar si o lupt pentru autonomie. Dar trebuie sa intelegeti ca nu o fac impotriva poporului roman. Va doresc sa aveti marinimia sa va ridicati din mocirla cotidiana a luptelor politice”, afirma in incheiere Vona Gabor.

Sursa: jurnalul.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos