Ce mai face Firea cu banii bucurestenilor! Primaria trimite 1.000 de pensionari in vacante all-inclusive! Ciucu: „Duceti oameni la mare pe banii altor oameni? Asta este mama pomenii electorale!”

271

Primaria Capitalei, prin Centrul pentru Seniori, plateste aproape 2 milioane de lei (in jur de 400.000 de euro) pentru organizarea unei tabere pentru 1.000 de pensionari in Grecia in perioada august-octombrie. Tabara se va desfasura pe perioada a opt zile si pot beneficia de ea pensionarii din Bucuresti cu venit brut mai mic sau cel mult egal cu salariul minim brut pe economie (1.900 de lei). Toate costurile vor fi suportate de municipalitate, iar pachetul de vacanta include, pe langa masa, cazare si transport, petreceri si excursii la Muntele Olimp.

Potrivit anuntului postat pe site-ul Centrului pentru Seniori, tabara tematica pentru pensionari se va desfasura in Grecia, in localitatea Paralia-Katerini, pe parcursul a opt zile. Beneficiari vor fi 1.000 de pensionari care au cel putin 50 de ani impliniti si locuiesc in Bucuresti, si cu un venit brut mai mic sau cel mult egal cu salariul minim brut pe economie (1.900 de lei).

Pachetul de vacanta cuprinde, pe langa masa, cazare si transport, petreceri tematice („Seara Greceasca”, „Seara Romaneasca”), excursii la Muntele Olimp, vizitarea obiectivelor turistice din Meteora cu un ghid turistic si activitati recreative.

Primaria Capitalei va plati pentru toate acestea aproximativ 2 milioane de lei, potrivit anuntului de achizitie, contractul fiind incheiat cu SC TRAMP TRAVEL INTERNATIONAL SRL.

Inscrierile au inceput miercuri, iar cererile se depun la biroul de relatii cu publicul din strada Constantin Mille, nr. 10.

Organizarea acestei tabere a starnit si reactii negative. Consilierul general PNL Ciprian Ciucu considera ca asta este „mama pomenii electorale”.

„Gata, v-ati plictisit sa-i duceti la Manastiri si sa-i plimbati pe la moaste? Ati trecut la nivelul urmator? Duceti oameni la mare pe banii altor oameni? Asta este mama pomenii electorale! Pandele, recunosc, sunteti inepuizabili! Dati mai departe! Ca sa stie bucurestenii de ce nu sunt bani pentru transport, RADET, autorizatii de incendiu, combaterea riscului seismic!”, a scris Ciprian Ciucu pe pagina sa de Facebook.

De altfel, municipalitatea va oferi si bani cuplurilor longevive. Astfel, potrivit unei hotarari luate in Consiliul General in luna iunie, familiile care anul acesta implinesc 25 de ani de casatorie vor primi suma de 1.000 de lei, cuplurile care aniverseaza 50 de ani de casatorie – 1.500 de lei, iar familiile care implinesc 75 de ani de la casatorie vor fi premiate cu 3.000 de lei. in timpul dezbaterii pe proiect, consilierul general PSD Anca Florea a spus ca „e ok sa mai dai oamenilor cate ceva”, sa nu ma fie „doar jefuiti”.