Ce spune Blaga despre MESAJUL MISTERIOS al lui Băsescu

309

Fiind întrebat dacă a avut o discuţie cu Traian Băsescu despre o posibilă declaraţie a preşedintelui în această perioadă, Vasile Blaga a spus că nu şi că ,,nici nu i-a trecut prin cap” să îi sugereze aşa ceva. ,,Dialog de acest gen, nu. Niciodată nu mi-am permis, nu mi-a trecut prin cap să îi sugerez preşedintelui ce să facă. Ştim clar că are dreptul, şi eu am spus la un moment dat din punctul meu de vedere că are şi obligaţia (să spună care este situaţia din ţară n.r.). Are dreptul pentru că i-a spus CCR de a prezenta poporului modul în care domnia sa vede naţiunea. Dar domnia sa nu are cum să vadă naţiunea altfel decât aşa cum o văd toţi oamenii, haideţi să spun aşa, de bun simţ”, a spus el la B1 Tv.

,,Ţara este complet blocată, Ponta iese cu glumiţe zâmbind în fiecare zi şi spune românilor cât de bine trăiesc. Toţi vedem că realitatea este alta. Spuneam astăzi, preţurile au luat-o razna, s-au scumpit toate în ultimele şase luni cum nu s-au scumpit niciodată după 89 într-o perioadă echivalentă (…). Inflaţia a lăsat-o Ungureanu la 1,8% în aprilie, 5,33% ultimele date, aşa era în septembrie. Fondurile europene blocate toate”, a completat preşedintele PDL.

Blaga a susţiut că trebuie să recunoască ,,cu mâna pe inimă” că ARD i-ar conveni dacă Traian Băsescu va ieşi să spună care este realitatea din ţară. ,,Deci preşedintele  nu are ce spune decât realitatea. Iar din acest punct de  vedere trebuie să recunosc cu mâna pe inimă că ARD îi convine. Dar preşedintele nu candidează, dacă preşedintele va dori să iasă va spune realitatea”, a punctat democrat-liberalul.

Fiind întrebat dacă această ieşire a preşedintelui ar putea genera o nouă suspendare, Blaga a spus că dacă prezinţi situaţia de facto din ţară nu înseamnă că te implici în campania electorală. ,,Dar pentru ce? Pentru ce să îl suspende? Cu ce ar încălca Constituţia? Ce ar face? Domnul Voiculescu a luat-o în calcul ( suspendarea lui Traian Băsewscu n.r.), eu nu am luat-o în calcul (…). Iar ne facem de râs în faţa Europei? Ori a prezenta situaţia de facto în ţară nu însemană a interveni în campania electorală”, a fost răspunsul lui.

,,În ce sens ne-ar conveni? V-am spus-o foarte clar. Nu l-am rugat pe domnul preşedinte să intervină în campanie, deci sunt convins că nu asta înseamnă intervenţie în campanie. Cred în schimb că dacă va dori să iasă să spună răspunsul meu este cred eu clar, dacă va dori să iasă să spună situaţia de facto a României asta bineînţeles că ar fi încă o voce care ar arăta că lucrurile indirect nu merg cum trebuie. Cum să meargă lucrurile bune când Ponta a dus foarte departe încă un obiectiv pe care guvernele noastre îl aveau: intrarea în zona euro în 2015″, a susţinut preşedintele PDL.

Democrat-liberalul a întărit faptul că nu poate să fie ,,ipocrit” şi să spună că o declaraţie a lui Traian Băsescu despre situaţia din ţară nu ar ajuta ARD, deoarece nu poate să nu vadă că lucrurile merg rău în ţară. ,,Nu pot să fiu ipocrit şi să nu spun că nu (că nu va ajuta ARD o declaraţie a lui Băsescu n.r.). Nu îl vom cita pe preşedinte. De ce să îl cităm? Campania noastră, prezentăm noi neajunsurile, am făcut-o şi astăzi. Nu pot să văd că lucrurile nu merg rău în ţară chiar dacă axul central al campaniei este programul nostru de guvernare”, a conchis Vasile Blaga.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos