Cea mai mare problema a guvernului PSD-ALDE este OPORTUNISMUL, in viziunea presedintelui Iohannis – „Vor toata puterea la Parlament! E ingrijorator!”

332

Presedintele Klaus Iohannis sustine ca Guvernul Grindeanu „nu a inteles care este rolul lui” in arhitectura constitutionala, spunand ca ordonanta care schimba procedura de numire a sefilor ANCOM, din care presedintele e exclus, „seamana izbitor cu OUG 13”.

„Daca acum PSD vrea sa schimbe toate legile in care apare presedintele ca sa ne arate ca face jocul, nu mi se pare demersul nici cel mai urgent, nici cel mai oportun”, a spus seful statului.

„Nu faptul ca se discuta aceste chestiuni ma ingrjjoreaza, e foarte bine sa se discute si cred ca la un moment dat va trebui sa mergem la o discutie pe fond: ce fel de stat ne dorim, ce fel de arhitectura? Vrem toata puterea la Parlament? (…) Speta ANCOM seamana izbitor cu OUG 13. Acest guvern nu a inteles foarte bine care este rolului lui in ansamblul societatii. Nu OUG 13 a fost problema, oportunitatea a fost problema, lipsa de transparenta, modul in care s-a pus problema”, a spus Iohannis dupa intalnirea cu alesii locali.

Responsabilitatea Guvernului este aceea de a guverna, de a lua decizii bune pentru apararea, intarirea si stabilizarea dezvoltarii tarii, astfel ca Executivul trebuie sa ia decizii oportune. Chiar aceasta lipsa de oportunitate a fost argumentul adus de Iohannis si in privinta ordonantei referitoare la numirea sefilor ANCOM, initiativa despre care presedintele spune ca nu a fost „nici urgenta, nici importanta”.

„Daca era o propunere a presedintelui se rezolva cam in 5 minute, nu ar fi fost nevoie de nicio ordonanta. Probabil, aceasta coalitie la putere acum a vrut sa-mi arate mie ca face jocul, asta nu e o noutate. Guvernati, dar nu oricum, ci bine pentru Romania si pentru romani. Daca se guverneaza sa ne arate ca ei pot face orice, asta stim din capul locului, nu ajuta pe nimeni si nu imbunatim traiul niciunul roman. (…) Daca acum PSD vrea sa schimbe toate legile in care apare presedintele ca sa ne arate ca face jocul, nu mi se pare demersul nici cel mai urgent, nici cel mai oportun”, a avertizat seful statului.

Ordonanta de urgenta prin care a fost schimbata procedura de numire a conducerii ANCOM a intrat in vigoare marti, dupa ce a fost publicata in Monitorul Oficial. Modificarile aduse prin OUG il exclud pe presedinte din procedura, scrie aktual24.ro.