Cea mai recentă demisie din PSD, comentată de la Bruxelles: ”Un partid sănătos, democratic, nu ar da un Sorin Moisă nici pe o sută de Liviu Dragnea”!

407

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan susţine că plecarea lui Sorin Moisă din PSD este o pierdere imensă pentru stânga românească şi că „un partid sănătos, democratic, nu ar da un Sorin Moisă nici pe o sută de Liviu Dragnea”.

Cătălin Ivan a afirmat într-o postare pe Facebook că plecarea eurodeputatului Sorin Moisă din PSD este o pierdere imensă pentru stânga românească şi europeană şi că nici un partid responsabil nu şi-ar permite să piardă un asemenea om.

„Plecarea lui Sorin Moisă este o pierdere imensă pentru stânga românească şi europeană. Un partid sănătos, democratic, ataşat real valorilor de stânga şi valorilor europene, nu ar da un Sorin Moisă nici pe o sută de Liviu Dragnea.

…PSD nu mai este însă ce a fost la un moment dat şi este tot mai departe de ce ar fi putut să devină”, a precizat Cătălin Ivan.

Europarlamentarul PSD Sorin Moisă a anunţat sâmbătă, pe Facebook, că pleacă din PSD, solicitându-i şi liderului partidului, Liviu Dragnea, să demisioneze de la şefia formaţiunii şi de la preşedinţia Camerei Deputaţilor şi avertizând că, în caz contrar, România va fi izolată pe plan european şi i se va tăia finanţarea europeană.

Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Paşcu a spus că demisia din partid a lui Sorin Moisă era, cumva, inevitabilă, pentru că apropierea acestuia de Dacian Cioloş a fost mai mare decât cea pe care a arătat-o pentru partidul pe listele căruia a ajuns europarlamentar.

La rândul ei, europarlamentarul PSD Viorica Dăncilă s-a întrebat retoric de ce atunci când a fost ales pe listele PSD ca să reprezinte România în Parlamentul European Sorin Moisă „nu s-a izbit de aceleaşi nemulţumiri pe care le invocă acum”.

Şi ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a comentat şi ea demisia lui Sorin Moisă, calificându-l pe europarlamentar drept un ”securist mititel” şi cerându-i să ”prindă viteză” (Detalii AICI).

Într-un alt comentariu, ministrul Muncii a mai spus că a auzit prima oară de Moisă atunci când ”sistemul” îl dădea drept variantă de premier.

”Eu am auzit prima oară de el atunci când sistemul îl dădea varianta de premier şi am răspuns unui post tv că nu are cum pentru că nu e nici măcar membru de partid. Asta pentru că, repet, eu nu auzisem de el. Acum înţeleg că scrie că a fost sfătuit să refuze funcţia de premier. Dacă propunerea de premier o făcea Coldea sau Cioloş, probabil îşi permitea luxul să o refuze, dar din PSD nu i-a făcut nimeni o asemenea ofertă. De ce? Pentru PSD el nu există! Simplu! Doar pentru Victor Ponta, singurul care a văzut „meritele” sale, după cum însuşi Moisa sau Moise sau cum l-o chema afirmă. Dar nu înţeleg de ce pleacă la PPE şi nu face grup partiduleţului lui Ponta? Un grup politic al Securităţii nu aveţi în Parlamentul European?”, a mai scris Vasilescu.

Sursa: Digi24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos