Cel mai asteptat partid a fost lansat azi: ”Miscarea Romania Impreuna”! Ciolos: ”Vom avea toleranta zero fata de coruptie, nepotism si nesimtire!”

996

Dacian Ciolos a anunta, vineri, numele noului partid si a prezentat elementele de identificare vizuala ale acestuia. „Va fi o incercare ambitioasa si riscanta mai ales ca asteptarile de la noi sunt mari. Ne dorim sa inspiram oamenii care cred ca Romania merita o noua clasa politica. O clasa politica cu toleranta zero fata de coruptie, nepotism si nesimtire”, a declarat Ciolos.

Partidul se va numi Miscarea Romania Impreuna. Actele au fiost deja depuse la tribunal si urmeaza ca noua formatiune politica sa fie legalizata in curand.

Iata mesajul lui Dacian Ciolos la lansarea noului partid:

„Nimeni de unul singur nu va putea sa schimbe in bine toate lucrurile care nu functioneaza in Romania. Nu o mana de oameni si nici macar cateva zeci de profesionisti nu vor putea sa rezolve problema ineficientei administratiei publice. Nici calitatea clasei politice, nici problemele legate de coruptie, nici nesimtirea agresiva a celor de la putere nu sunt usor de schimbat chiar daca vom fi cateva sute sau cateva mii. Schimbarea se face cu multi profesionisti, cu multi oameni cu valori solide si cu multa, multa munca. Nu cu discursuri sforaitoare. Nu cu pile, rude sau aplaudaci slugarnici.

Ar fi un miracol ca oamenii care au fost la putere in cea mai mare parte a ultimilor 28 de ani sa devina brusc modele de cinste sau de profesionalism. Disperarea multora de a nu sfarsi in puscarie sau de a-si pierde privilegiile nemeritate e toxica pentru Romania. Compromisurile uriase facute de o buna parte a clasei politice pentru a fi mai bogata si mai puternica au un efect profund negativ. Romania nu poate deveni mai buna divizand societatea si provocand oamenii unii impotriva altora.

Nu investitiile financiare uriase in campanii menite sa prezinte coruptia acceptabila, si pe corupti victime, vor face Romania mai prospera. Populismul amagitor, manipularea, jumatatile de adevar, agresivitatea sunt folosite pentru a salva cateva cariere politice si pentru a-i tine in libertate pe cei mai avuti corupti. Pentru ei, televiziunile si ziarele se transforma in mecanisme de propaganda dominate si controlate de oameni lipsiti de coloana vertebrala. Dar toate acestea ne slabesc ca popor. Promisiunile aberante ne saracesc. Minciunile si proasta-crestere ne despart si ne fac sa ne dispretuim sau sa ne uram unii pe ceilalti. Pericolul este sa obosim. Sa vrem sa plecam departe de toate nedreptatile si dezamagirile.

O parte dintre voi ati asteptat, poate, ca eu sa fac mai mult. Ati fi vrut ca noi cei cativa fosti tehnocrati sa fi fost prezenti in politica pana acum. Sa fi folosit mai bine increderea si sustinerea voastra. Am avut cateva ezitari despre ce ar fi trebuit sa facem si e foarte posibil sa fi gresit. Dar tot ceea ce am facut a fost cu buna credinta. Nu ne-a fost niciodata teama sa muncim din greu. Nu ne-am ferit nicicand de probleme dificile. Insa nu avem imunitatea politicianului tipic, antrenat in a fi improscat si a improsca mizerii. Nu suntem nici agresivi si nici ”smecheri”. Marea majoritate a convingerilor noastre si a dorintei noastre de a face bine se bazeaza pe un set solid de valori etice bine interiorizate. Nu din dorinta de putere.

Vrem din tot sufletul o Romanie mai buna, o Romanie condusa cinstit. O Romanie unde elitele politice sunt oameni drepti, generosi, profesionisti. Oameni modesti si cu bun simt. Cred sincer ca schimbarea in bine se produce in primul rand incepand cu fiecare dintre noi. Asumandu-ne constient ca trebuie sa ne pese mai mult. Ca trebuie sa facem mult mai mult noi insine inainte de a le cere altora sa o faca pentru noi. Ca Romania va fi mai buna numai daca noi vom face mai multe lucruri bune. Nu spiritul de gasca, nu teama de a pierde privilegiile obtinute necinstit, nu loialitatea slugarnica si interesata ar trebui sa fie liantul unui partid.

Vreau sa fiu parte a unui partid mare cu oameni noi. Cu oameni care schimba Romania in bine acum si nu doar vorbesc despre necesitatea schimbarii. Un partid in care eu voi fi unul dintre cei multi care muncesc pentru a pregati generatia noua de politicieni onesti si competenti de care avem atat de mare nevoie. Un partid sustinut prin cotizatii mici de romanii care isi doresc o Romanie normala fara politicieni tinuti in lat de finantatori interesati. Un partid in care atat donatiile cat si cheltuielile sa fie total transparente.

Va fi o incercare ambitioasa si riscanta mai ales ca asteptarile de la noi sunt mari. Ne dorim sa inspiram oamenii care cred ca Romania merita o noua clasa politica. O clasa politica cu toleranta zero fata de coruptie, nepotism si nesimtire. Avem nevoie de voi, de fapt avem nevoie unii de altii.

Am depus la tribunal actele pentru infintarea partidului.

In urmatoarele luni, Miscarea Romania Impreuna va capata o existenta formala si vom incepe pregatirile pentru alegerile care vor urma. Avem nevoie acum de cat mai multi simpatizanti si voluntari care sa poata sa puna umarul si sa ajute. Oameni gata sa isi asume ca schimbarea se face nu pentru ei ci cu ei. Oameni care sunt gata sa doneze timp si bani pentru a construi o clasa politica asa cum ar trebui sa avem. Oameni care atunci cand partidul va primi aprobarea judecatoreasca sa devina membrii de partid”, afirma Ciolos intr-un mesaj postat pe site-ul partidului.

Sursa: aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos