Cezar Preda a demisionat din toate functiile detinute in PDL: „Am facut greseli enorme in guvernare”

627

1hahaCezar Preda a demisionat din toate functiile detinute in PDL, declarand ca ramane in PDL „simplu membru de partid”.

Cezar Preda a precizat ca decizia „este luata la rece si vine pe fondul framantarilor din PDL”. De asemenea, el a afirmat ca „face pasul inapoi pentru a nu mai fi citat ca un membru din conducerea PDL care-si neaga propria istorie”.

„Sambata, la Brasov, la reuniunea Colegiului Director si a grupurilor parlamentare s-a discutat si despre viziunea politica a PDL. Unul din motivele pentru care anumiti colegi ai nostri au parasit partidul ar fi cel legat de Traian Basescu ca presedinte si de guvernarea PDL 2008-2012. Conducerea PDL nu-si mai asuma guvernarea PDL 2008-2012 si relatia cu Traian Basescu. Adevarul este pe undeva la mijloc, insa unul dintre oamenii care fac parte din echipa de conducere si care isi exprima destul de des pozitiile fata de guvernarea PDL si de asumarea anumitor greseli pe care le-a facut si in relatia cu presedintele eram eu. Si tot timpul eram citat ca un membru din conducerea PDL care-si neaga propria istorie”, a afirmat Cezar Preda.

El a subliniat ca nu vrea sa fie gasit tot timpul „tap ispasitor si Acarul Paun” pentru ca refuza sa-si asume „intreaga guvernare PDL” si pentru ca „ii cere lui Emil Boc sa-si ia rolul in serios”.

„Nu-mi schimb parerile, am facut greseli enorme in guvernare, n-am guvernat, in primul rand, echitabil in toata tara, am dus toti banii in cateva judete, am luat masuri fara sa le explicam – necesare de altfel – dar ne incapatanam sa nu cream un nou PDL care are o oferta – caci populatia nu ne va vota daca noi explicam ceea ce am facut, populatia ne va vota daca spunem ce vom face (…) Nu eu i-am cerut demisia lui Emil Boc cand era prim-ministru, nu eu i-am spus lui vreodata ‘Pleaca, piticule, de aici!’ Eu l-am sustinut, dar ca sa ma gaseasca pe mine tap ispasitor si Acarul Paun, nu accept si ma retrag”, a spus deputatul.

Fostul vicepresedinte al PDL a precizat ca il va insoti pe Catalin Predoiu in campania prezidentiala si spera sa devina ‘mana dreapta’ a acestuia.

Sursa: agerpres.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos