Chestiunea PARTENERIATULUI CIVIL taie PNL in doua tabere adverse! Un deputat PNL: ”Colegii mei AU GRESIT”!

531

Orice partid in agonie are cel putin doua factiuni, iar Partidul National Liberal nu face exceptie. Insa, liberalii nu se grupeaza doar in jurul candidatilor la sefia partidului, ci si in functie de modul in care fiecare membru intelege sa fie liberal.

De exemplu, Coalitia pentru Familie (CpF) a reusit sa divizeze si mai mult un partid care, din prin 2015, exista doar prin firimituri. Acum, unii deputati si senatori cred ca PNL trebuie sa functioneze ca o extensie parlamentara a Coalitiei, in timp ce altii incearca sa para liberali si amendeaza proiectul de revizuire a Constitutiei pentru a-l aduce mai aproape de democratie sau, macar, de secolul al XXI-lea.

”Familia are dreptul la ocrotire din partea societatii si a statului, prin masuri economice si sociale, inclusiv prin incheierea casatoriei. Casatoria este uniunea liber consimtită intre un barbat si o femeie, avand la baza egalitatea intre soti, dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor”, propune deputatul PNL Gabriel Andronache sa fie formularea art. 48 (1) din Constitutia Romaniei, in timp ce Coalitia pentru Familie sustine ca „familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie”.

E o chestiune de nuanta, evident, insa o astfel de nuanta permite existenta unor familii monoparentale pe care Coalitia pentru Familie le considera „menaje monoparentale”. In plus, amendamentul lui Andronache permite ca familia sa existe si in afara casatoriei, prin, sa zicem, un parteneriat civil.

Sigur ca amendamentul a starnit nemultumiri, si nu doar in randul aparatului de propaganda al CpF, ci si in grupul parlamentar al PNL, iar astfel ajungem la subiectul care ne intereseaza: taberele din PNL.

In timp ce Andronache (3 mandate, provenit din PDL) crede ca “propunerea initiala ar genera un text constitutional ultraconservator, este evident lucrul acesta, pe cand propunerea noastra permite si o abordare moderna din perspectiva ultimelor generatii de drepturi ale omului”, deputatul Daniel Gheorghe (2 mandate, PNL) isi cearta colegii pe facebook si le cere sa-si retraga amendamentul.

Reamintim ca, inainte de alegerile parlamentare, PNL s-a asociat Coalitiei pentru Familie semnand un protocol prin care se angaja sa sustina in Parlament solicitarile celor 3 milioane de semnatari privind definirea in Constitutie a familiei ca uniunea dintre un barbat si o femeie.

Avorturile si anticonceptionalele, pe lista neagra a Coalitiei pentru Familie

3 milioane de voturi pot fi utile, dar consultantul Felix Tataru – care s-a implicat si in strangerea celor 3 milioane de semnaturi, inainte de a da sfaturi de campanie PNL – ar fi trebuit sa le explice liberalilor ca in goana dupa voturi care nu-ti apartin, risti sa le pierzi pe cele adunate anterior.

Ceea ce s-a si intamplat la alegerile parlamentare.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos