Cazul lui Radu Dutu, politistul din Bucuresti care a fost sanctionat de sefi pentru ca a mers la serviciu purtand pe brat banderola „Fara penali in functii publice”, a ajuns in presa internationala.

Euronews scrie ca politistul a fost trimis la psiholog pentru ca „a sustinut o campanie anticoruptie” si include in articol postarea in care Radu Dutu povesteste cum a fost tras la raspundere pe nedrept pentru gestul sau.

„Radu Dutu a purtat banderola pe brat, pe sub uniforma, pentru a sustine campania #FaraPenali, o petitie care a strans peste un milion de semnaturi si care vrea sa schimbe constitutia Romaniei pentru a interzice condamnatilor penali sa mai ocupe functii publice”, scrie Euronews.

Pentru ca a refuzat sa isi dea jos banderola, Radu Dutu a fost nevoit sa se supuna unui control psihologic la serviciu, apoi a fost trimis acasa, fara ca superiorii sai sa ii poata spune ce lege a incalcat.

Dutu, care ar putea fi anchetat disciplinar, spune ca gestul sau nu a fost unul politic, ci un drept al sau de a se exprima liber.

Euronews mai noteaza si ca postarea politistului a devenit virala, strangand peste 5.500 de redistribuiri.