Chiulangiu de frunte, Dragnea ar putea ramane fara scaunul de presedinte al Camerei Deputatilor pentru absentism!

480

Este imperativ să analizăm, în septembrie, oportunitatea ca Liviu Dragnea să mai fie președintele Camerei Deputaților, în contextul absențelor sale de la activitățile acestui for, a declarat deputatul PMP Valeriu Steriu, chestorul Biroului Permanent al Camerei Deputaților.

„Din 60 de ședințe (ale Biroului permanent al Camerei — n.r.) dânsul a fost prezent la numai nouă. Pare-se că este un obicei de a nu veni. Convoacă și nu vine. În ianuarie am avut aceeași situație — ședință convocată extraordinar la care dânsul nu a participat. Cred că este imperativ necesar ca în septembrie să analizăm oportunitatea ca domnul Dragnea să mai conducă această Cameră a Deputaților ca și președinte. Vom cere, probabil, demisia pentru că nu este normal să ai o prezență de sub 10% la ședințele pe care trebuie să le conduci”, a spus Steriu, citat de Agerpres.

Deputatul PMP a precizat că Dragnea a participat la maximum 14 din 60 de ședinte de plen și la 80 din cele 470 de voturi finale.

Reamintim că pe 20 decembrie 2016, la debutul noului Legislativ, Liviu Dragnea anunța că ”nu voi accepta  absențe de la serviciu. Funcția de parlamentar e un serviciu public, sunteți în serviciul public”, prezența fiind una dintre regulile pe care parlamentarii PSD trebuie să le respecte.

Steriu a mai afirmat că foștii președinți ai Camerei au fost primii care au dat un exemplu de prezență: ”Nu convoci o ședință, așa cum inclusiv la PSD face, convoacă Biroul permanent și nu se prezintă. Nu se poate conduce prin delegare și aceasta este rezultatul. Colegii dânsului sunt primii care au lipsit astăzi. Nu au fost prezenți cei din PSD și drept urmare aceste ședințe convocate fantomatic duminica, în perioadele de vacanță, sunt absolut inutile și absurde”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos