Cine e premierul israelian cu care se imbratiseaza Dragnea in opinia publica mondiala: ”mincinos inveterat”, ”ucigas de copii”, ”lider sionist”!

565

Acuzatiile lansate luni seara de premierul israelian Benjamin Netanyahu in legatura cu programul nuclear iranian sunt opera unui ‘mincinos inveterat, in pana de idei’, a afirmat marti Ministerul de Externe de la Teheran, intr-un comunicat citat de AFP.

Aceste afirmatii ‘rasuflate, lipsite de interes si rusinoase’ sunt ale unor ‘lideri sionisti (care) nu vad alte mijloace pentru a asigura supravietuirea regimului lor ilegal decat sa-i ameninte pe altii recurgand la un bluf resapat’, se afirma in comunicatul postat pe site-ul Ministerului iranian de Externe.

‘Netanyahu si regimul sionist de trista celebritate, ucigas de copii, ar trebui totusi sa inteleaga ca opinia publica mondiala este suficient de educata si de inteleapta’ pentru a nu crede astfel de afirmatii, adauga textul.

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat luni seara, la posturile de televiziune din tara sa, ca Israelul dispune de ‘probe concludente’ despre existenta unui ‘plan secret’ pe care Iranul l-ar putea activa in orice moment pentru a se dota cu bomba atomica.

Afirmatiile lui Netanyahu survin in contextul in care presedintele american Donald Trump urmeaza sa anunte pana la 12 mai daca va retrage – asa cum a amenintat in repetate randuri – sau nu Statele Unite din acordul international privind programul nuclear iranian.

Acordul, incheiat in iulie 2015 la Viena intre Teheran si grupul 5+1 (SUA, Rusia, China, Franta, Marea Britanie si Germania), prevede limitarea programului nuclear iranian in schimbul ridicarii sanctiunilor internationale.

Sursa: stiripesurse