Cine pe cine executa in USL? Antonescu i-a explicat lui Ponta ce inseamna Coalitie!

645

1pppppPresedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca liderii PNL i-au explicat lui Victor Ponta ce inseamna coalitie, dupa ce liderul PSD a sustinut ca el decide, iar ministrii executa, altfel parasesc Guvernul.

Antonescu a fost intrebat cum a decurs reuniunea de la sediul PNL de miercuri, la care au luat parte premierul Victor Ponta si o serie de ministri din partea PSD si PNL.

„Aceasta ordonanta, care ar fi trebuit initiata de la Ministerul Culturii, a sperat cel putin … sau contrasemnata de ministrul Culturii in opinia primului ministru era o ordonanta cu care noi nu eram de acord. Primul ministru a venit, a expus principiul ca ce decide domnia sa in Guvern toti ministrii trebuie sa execute, altfel pleaca. Am avut o discutie despre ce inseamna un Guvern de coalitie si ca anumite decizii se iau nu doar de primul ministru. Sigur ca primul ministru poate sa ia o decizie din punct de vedere administrativ singur in ultima instanta, dar din punct de vedere politic deciziile se iau altfel (…). In cele din urma, pozitia ministrilor nostri a ramas aceeasi. Primul ministru a dat o ordonanta de urgenta care insa nu a fost initiata si nu a fost contrasemnata de niciun ministru liberal. In acelasi timp, si ei au acceptat sa convocam plenul Parlamentului maine (vineri – n.r. si sa incercam sa rezolvam aceasta problema fara ca sa fie nevoie sa se activeze, ca sa spun asa, ordonanta „, a spus Antonescu, intr-o emisiune la Digi 24.

El a mentionat ca nu a fost „nicio secunda” vreo discutie despre demisii sau despre ruperea USL.

„Nu am fost la un pas de ruperea coalitiei, nu as putea spune cati pasi exact sunt pana la ruperea coalitiei, sper sa fie foarte multi, dar in orice caz nu ieri si nu din acest motiv am fost aproape de ruperea coalitiei”, a mai precizat liderul PNL.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos