Cine se aseamana se aduna! Tariceanu ii pregateste o functie importanta lui Daniel Barbu! Da, acel Barbu care vroia sa taie fondurile pentru bolnavii de HIV/SIDA si sa-i dea unui festival din Craiova!

391

Biroul Politic Central al ALDE a stabilit, duminica, sa il propuna pe ca presedinte al Autoritatii Electorale Permanente pe Daniel Barbu.

Barbu, fost ministru al Culturii in Guvernul Ponta, si-a pierdut functia, in 2013, dupa o declaratie in care se arata revoltat de sumele alocate pentru bolnavii de SIDA.

„La dezbaterile pe bugetul 2014, m-a frapat, m-a cutremurat cu adevarat urmatorul lucru. Credeti-ma, nu vreau sa par cinic in fata dumneavoastra, cu tot respectul pentru respectiva categorie de concetateni ai nostri. Bugetul, programul national pentru prevenirea si tratarea HIV/SIDA este jumatate ca buget din toate programele Ministerului Culturii. Deci, ai Ministerul Culturii si programul national de combatere si tratament HIV/SIDA. Jumatate. Unu la doi. Dupa parerea mea, nu suntem in Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetateni afectati de acest hidos flagel al epocii noastre. Nu inteleg, eu personal. Am fost cutremurat cand mi-am dat seama cate Festivaluri Shakespeare sau cat de amplu am putea face evenimentul, Festivalul Shakespeare de la Craiova, daca nu am avea acel program sau daca acel program ar fi la jumatate”, a spus Barbu.

Mai apoi, Barbu i-a comparat pe politicieni cu soldatii din Afganistan.

‘”V-ati ales o meserie grea. Este cea mai grea dintre meserii. Uneori este mai grea decat meseriile pe care le consideram foarte periculoase, cum este cea de miner. (…) Meseria de politician este grea si foarte putina lume stie de fapt ce faceti cu adevarat in fiecare zi a saptamanii, adesea si sambetele si duminicile. Este o meserie grea, in zilele noastre, pentru ca este o meserie riscanta. Este mai riscanta decat misiunea unui soldat in Afganistan”, spunea Barbu in septembrie 2016.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos