Ciolacu a scapat porumbelul: PSD si PNL erau intelese de acum doua luni, totul a fost un circ!

718

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a confirmat implicit, joi seara, ca PSD si PNL au o intelegere de cel putin doua luni. El a spus ca putea sa devina presedinte al Camerei Deputatilor de acum doua luni.

Intrebat de o jurnalista, dupa negocierile cu PNL, daca urmareste sa devina presedinte al Camerei Deputatilor, Ciolacu a raspuns:  „Daca doream sa fiu presedintele Camerei Deputatilor eram de vreo doua luni”.

Declaratia lui Ciolacu este la finalul acestei inregistrari:

Insa PSD nu putea sa impuna un presedinte al Camerei Deputatilor fara voturile parlamentarilor PNL. In urma cu doua luni, la izbucnirea crizei politice dupa plecarea ministrilor USR din guvern, presedintele PNL Florin Citu repeta de cateva ori pe zi ca PNL nu are ce negocia cu PSD si ca „PSD este dusmanul poporului roman”.

Cristian Ghinea, fostul ministru USR al Fondurilor Europene, s-a aratat convins, joi, ca a existat un scenariu prestabilit, pus la cale de Klaus Iohannis, prin care s-a urmarit excluderea USR de la guvernare si instalarea lui Nicolae Ciuca in functia de prim-ministru.

”Da, era un zvon persistent ca presedintele Iohannis il vrea premier pe Nicolae Ciuca si ca PSD este de acord”, a declarat Ghinea la Digi24, dupa ce PNL a decis in unanimitate ca Nicolae Ciuca sa fie propunerea de prim-ministru.

„De ce am stricat coalitia aia care mergea, daca tot au renuntat la Florin Citu? Daca Florin Citu s-a dat la o parte, atat de usor, in 5 minute? „, a subliniat Ghinea.

El a spus apoi ca mai mult ca sigur ca a existat un plan prestabilit privind „excluderea USR de la guvernare”.

„Nimic nu are logica decat daca mergem pe ideea unui scenariu prestabilit, cu un plan foarte clar in care niste baieti au zis gata, s-a terminat perioada asta de romantism si vin baietii si impart banii. Cred ca Nicolae Ciuca va avea o misiune foarte grea sa impace doua partide care nu se inteleg”, a mai spus Ghinea.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos