Cioloș își pregătește revenirea în politică! Primul obiectiv: să pună stop deceniilor de furt nesancționat!

366

Cu ocazia comemorarii tragediei de la Colectiv, Dacian Ciolos trasmite un mesaj in care confirma ca va participa la urmatoarele alegeri. 

„Au trecut doi ani de la tragedia #Colectiv. Nu am cum sa uit contextul in care un guvern independent politic a fost instalat atunci. ‘Coruptia ucide!’ au strigat oamenii in strada, pentru ca asa arata rezumatul unor decenii de furt nesanctionat, cu rezultate grave. Coruptie care a fost tolerata si intretinuta chiar de cei care ar fi trebuit sa promoveze morala in fruntea statului. In multe cazuri, tocmai liderii politici au bagatelizat condamnarea coruptiei incercand sa ne faca sa acceptam ideea ca derapajele sunt normale si ca furtul de la stat nu e furt.

Cei aflati in strada in toamna lui 2015 si probabil multi altii – poate nu suficienti inca?- s-au asteptat ca anul de guvernare independenta sa fie folosit pentru a intelege lectiile invatate, pentru clarificari interne in partide, pentru o resetare a clasei politice si a modului de a face politica.

Asta am crezut si eu.

In aceste conditii am acceptat sa conduc un guvern independent pe durata acelui an al alegerilor. Cu speranta ca, in timpul acelei guvernari, politicienii vor schimba criteriile de selectie, conduita, raportarea la cetateni si la banul public. Insa nu doar ca acest lucru nu s-a intamplat, dar acum o parte dintre acei oameni politici care in octombrie 2015 au bagat capul in pamant, incearca azi sa ne convinga ca e o iluzie sa speri ca Romania poate fi guvernata altfel.

Poate ca, pur si simplu, nu mai trebuie sa asteptam ca altii sa aduca schimbarea. Pentru alegerile viitoare cred ca e cazul sa ne incumetam, IMPREUNA, sa ne facem viata si guvernarea asa cum am tot cerut pana acum altora sa ne-o faca”, a scris Dacian Ciolos pe Facebook.