Ciolos: ”O minciună repetată de mai multe ori nu poate deveni adevăr! Salariile bugetarilor nu vor crește de la 1 ianuarie 2018!”

476

Salariile bugetarilor nu vor creste de la 1 ianuarie 2018, asa cum se lauda PSD, intrucat prin mutarea contributiilor de la angajator la salariat, venitul net va ramane acelasi sau, mai rau, va scadea.

Sindicalistii din educatie au anuntat, marti,  ca niciun bugetar nu va primi de fapt 25% crestere salariala in mana. “La prima crestere salariala din 2018, cele 25 de procente care se vor da tuturor bugetarilor vor fi acoperitoare pentru noua strategie a modului de impozitare”, a declarat Anton Hadar,  presedintele Federatiei ”Alma Mater”.

Liviu Marian Pop, ministrul Educatiei, a confirmat declaratiile sindicalistului: “De la 1 ianuarie nu e niciun efort bugetar odata cu trecerea contributiilor de la angajator la angajat.”

Artificiul facut de Executiv este urmatorul: prin preluarea contributiilor la angajat, la un salariu brut de 200 de lei de exemplu, salariul net creste doar cu doua procente. Creste, in schimb, brutul, adica angajatul va trimite mai multi bani statului, iar angajatorul doar va calcula, retine si vira aceste dari. Alta veste proasta a venit si pentru cei peste 1,4 milioane de romani care au salariile sub 2.000 de lei si pentru care Guvernul PSD promitea impozit ZERO de la 1 ianuarie: masura nu se mai aplica.

Fostul premier, Dacian Ciolos, a comentat acid aceste informatii.

„Saga ‘cresterii bunastarii romanilor prin aplicarea la litera a programului de guvernare’ pare sa continue.

Sa nu ma intelegeti gresit, nu ma bucur deloc de necazul altora. Sunt doar putin trist ca avem nevoie de deziluzionari repetate pentru a intelege ca o minciuna spusa de mai multe ori nu poate deveni adevar, oricat ar vrea unii sa spere ca ‘data viitoare poate va fi mai bine’.

Nu doresc nici sa mai pun o caramida la defetism si nici la concertul de critici adresate celor de la guvernare. Vad ca o fac destul de bine oameni de-ai lor.

Cred insa ca daca nu invatam odata pentru totdeauna lectia asta (a minciunii frumos imbracate, care creeaza speranta) nu vom putea construi alternativa realista.

Si noi, cei din Platforma Romania 100, la asta vrem sa lucram in primul rand, in perioada urmatoare. Vom vorbi mai mult cand vom avea consistenta pe care o credem necesara”, a scris Ciolos pe Facebook.

Sursa: aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos