Cioloș, primul lider care vorbește despre alegeri anticipate: ”Coaliția PSD-ALDE a eșuat! E nevoie de o alternativă!”

758

Dacian Ciolos este primul lider politic care vorbeste despre „alegeri anticipate” imediat dupa demisia premierului Tudose. „Din punctul meu de vedere, coalitia PSD-ALDE a esuat”, spune Ciolos.

„Un an si unsprezece zile de guvernare PSD-ALDE: doi premieri au fost maziliti in batalii de partid, doua guverne au fost decapitate de ambitii politice meschine.

Nu cred ca exista precedent in Romania ca un partid cu o majoritate confortabila in Parlament sa-si decapiteze doua guverne intr-un an.

Pe langa populism si incompetenta, guvernarea PSD-ALDE adauga un ingredient periculos pentru tara: instabilitate politica.

PSD si ALDE nu sunt in stare sa isi asume responsabil guvernarea, o responsabilitate care vine de la votul pe care l-au primit din partea oamenilor care au crezut in ei. Rezultatul nu poate fi decat unul singur: vor duce tara de rapa.

Din punctul meu de vedere, coalitia PSD-ALDE a esuat.

Romania nu isi poate permite inca un guvern creat din criza morala in care colcaie coalitia PSD-ALDE.

Este nevoie de o alternativa. O alternativa care trebuie construita cu toti cei care au aratat ingrijorare pentru felul in care e condusa tara de un an incoace si care acum sunt asteptati sa gandeasca solutii.

Daca vor fi alegeri anticipate ne asumam sa fim parte a acestei solutii”, a scris Dacian Ciolos pe Facebook.

Premierul Mihai Tudose a anuntat, luni seara, la finalul sedintei Comitetului Executiv (CEx) al PSD, care a durat mai bine de cinci ore, ca demisioneaza din functie, pentru ca asa a decis partidul, fiindu-i retras sprijinul politic.

Guvernul a anuntat, printr-un comunicat de presa, ca premierul Mihai Tudose si-a inaintat in aceasta seara demisia din functie, urmand ca marti sa fie transmisa Administratiei Prezidentiale o adresa oficiala in acest sens.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca se pare ca el are ”mana proasta” si, prin urmare nu va mai face nicio propunere. Marti, la ora 11.00, va avea loc o noua sedinta a CEx pentru a nominaliza noua propunere de premier.

Sursa: aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos