Circ pe aducerea lui Hayssam: Institutiile statului cu munca, Basescu cu comunicatele!

596

1pontaPremierul Romaniei, Victor Ponta se arata deranjat ca Basescu a trimis comunicatul privind aducerea lui Hayssam fara a mentiona meritele institutiilor guvernamentale care au muncit, potrivit mediafax.ro.

El a mai afirmat ca Presedintia, Guvernul si Ministerul de Externe au avut o pozitie comuna privind mentinerea reprezentantei diplomatice a Romaniei in Siria, dar a insistat ca serviciile de informatii si ministerele enumerate au lucrat efectiv pentru aducerea lui Hayssam.

„La televizor o sa vedeti o groaza de oameni care vorbesc de acest caz, eu va spun cine a muncit ca sa se intample acest lucru”, a spus Ponta presei.

Comunicatul lui Basescu:

„In dimineata zilei de 19 iulie a.c., a fost predat Politiei Romane domnul Omar Hayssam. Aducerea sub autoritatea institutiilor statului roman pentru a-si ispasi pedeapsa cu inchisoarea de 20 de ani pentru acte de terorism in cazul celor trei jurnalisti romani rapiti in Irak stabilita de instantele romanesti este rezultatul unor activitati complexe desfasurate timp indelungat de institutiile de siguranta nationala ale statului roman”, afirma purtatorul de cuvant al presedintelui Basescu intr-un comunicat de presa intitulat „Aducerea in Romania a domnului Omar Hayssam”.

Vezi mai jos cateva reactii dupa aducerea lui Omar Hayssam in Romania:

– Victor Ponta, prim-ministrul Romaniei: „Serviciile si ministerele au muncit pentru aducerea lui Hayssam. Presedintia a dat comunicat”

– Mihai Razvan Ungureanu, fost ministru de Externe: „Cazul Hayssam, exemplar pentru cum clasa politica a fost complice la devalizarea industriei”

– Sebastian Lazaroiu, consilier prezidential: „Victor Ponta se impauneaza cu meritele pentru aducerea lui Hayssam. Spune ca Presedintele nu are niciun merit. Premierul a dormit neintors ieri noapte”

– Ovidiu Ohanesian, jurnalist roman rapit in Irak: „Sunt surprins de aducerea in tara a lui Hayssam, ramane de vazut daca va vorbi”

– Sorin Miscoci, jurnalist rapit in Irak: „Astept sa vedem ce ne spune, de la rapirea noastra la plecarea lui din tara, poate ne motiveaza actiunile lui. «De ce ne-ai rapit, pana la urma? Cine te-a ajutat, pana la urma, sa pleci?»”

– Ilie Botos, fostul procuror general al Romaniei: „Ma bucur ca institutiile si-au facut datoria si se reintra in legalitate”

– Vasile Blaga, presedintele PDL: „Nu a fost usor de adus in tara, ca era intr-o tara cu care Romania nu avea tratat de extradare, dar acest lucru s-a intamplat datorita eforturilor facute de presedintele Romaniei, de institutiile statului.

– Iulian Chifu, consilier prezidential: „Un stat serios isi aduce acasa infractorii condamnati; multi nu vor mai dormi bine.”

– Ion Iliescu: „E foarte bine ca Hayssam a fost adus in tara; justitia sa faca lucrurile ca lumea”

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos