Circ in toata regula la Casa Poporului. Politicienii s-au baricadat cu garduri sa nu dea ochii cu presa

2388

Angajatii Camerei Deputatilor au instalat, sambata, cateva garduri de delimitare in fata salii in care au loc negocierile pentru formarea Guvernului, dupa ce presa a constatat ca din interior se aud tipetele liderilor politici.

La solicitarea presei, presedintele interimar al Camerei Deputatilor, Sorin Grindeanu, a scos delimitatoarele. Discutiile nu par sa avanseze foarte mult, in conditiile in care PNL si PSD nu se inteleg in privinta impartirii ministerelor, astfel ca este posibil ca o noua runda de negocieri sa aiba loc si duminica, relateaza News.ro.

Tarcul pentru presa a fost adus dupa ce din sala in care au loc negocierile s-au auzit tipetele liderilor politici care negociaza ministerele din viitorul Guvern, angajatii Parlamentului cerand reporterilor sa nu se apropie de usa. La insistentele presei, presedintele interimar al Camerei, Sorin Grindeanu, care iesise pe hol, a desfacut delimitatoarele.

Toti cei care ies din sala afirma ca negocierile au inaintat foarte putin, fata de vineri, si ca exista sansele ca discutiile sa se reia si duminica, daca nu se va ajunge la un consens.

Social-democratii isi stabilisera deja un Consiliu National, duminica, pentru a valida programul de guvrernare si acordul politic intre partide, insa nu se stie daca negocierile se vor finaliza.

”Mai mult ca sigur este inca o zi de negocieri”, a spus si un lider liberal.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos