Circ in toata regula! Nu doar Dragnea e in spatele lui Dancila, Anca Alexandrescu este sufloarea principala…

264

Consultantul politic Cozmin Gusa a declarat la Realitatea Tv ca, dupa interviul pe care premierul Dancila l-a acordat luni seara, ne dam seama ca avem un nou prim-ministru: „Viorica Anca Dancila Alexandrescu”, asta pentru ca persoana care era in incapere si ii sufla Vioricai Dancila era chiar Anca Alexandrescu, cea care ii este consiliera.

Pe de alta parte, mai spune Gusa, niciuna dintre cele doua doamne nu se pricepe la guvernare: Dancila are rang politic, iar Anca Alexandrescu stie sa vorbeasca. Astfel, Dragnea ar trebui sa caute o a treia persoana care sa se priceapa si la guvernare, caci cele doua atribute mentionate anterior nu sunt suficiente pentru un premier, chiar daca vorbim de „calitati cumulate”.

Consultantul a mentionat ca situatia este de plans sau de ras, dar cel mai bine radem, dupa ce ne-am dat seama ca premierul Romaniei este o combinatie intre Viorica Dancila si consiliera sa, Anca Alexandrescu, cea care ii sufla in timpul interviului difuzat de RTV.

„Nu stiu ce sa facem, sa radem un pic, ca tot e 1 Mai, sau sa plangem in perspectiva altor fapte de vitejie publica pe care le vor realiza femeile lui Liviu Dragnea. Hai sa radem mai bine. Cred ca avem o stire foarte importanta, adica de aseara ne-am dat seama cu totii ca avem un alt premier, Viorica Anca Dancila Alexandrescu, deci o combinatie intre Viorica Dancila si Anca Alexandrescu, care, nu e asa, incearca sa suplineasca acest rol de prim-ministru care bineinteles nu e exercitat in niciun fel, de nimeni, nu stie la cine sa mai apeleze Dragnea, pentru a da senzatia ca avem un premier si ca nu incalca legea, intr-un fel, acceptand sa impuna intr-o asemenea functie de stat pe o saraca doamna cum e Viorica Dancila. Da, colegii nostru ne-au spus ca cea care ii sufla Vioricai Dancila este Anca Alexandrescu, cea care ii sufla de la inceputul mandatului. Uite asa a ajuns, ca sa glumim, si amicul nostru din presa, Horia Alexandrescu, tatal Alexandrescu, sa fie reprezentat in presa”, a afirmat Gusa.

Acesta a mai precizat ca Liviu Dragnea ar trebui sa rezolve priceperea in actul guvernarii cu o a treia persoana:

„Acum, ca sa vorbim serios, cineva care s-ar califica la functia de premier trebuie sa aiba 3 caracteristici: sa se priceapa, sa stie sa vorbeasca si sa aiba rang politic sau sustinere politica. Viorica Dancila are sustinere politica din plin, si rang politic, dar nici nu se pricepe, nici nu stie sa vorbeasca. Anca Alexandrescu, pe de alta parte, nu are rang politic, nu se pricepe, dar stie sa vorbeasca. Deci deocamdata din doua piese, Liviu Dragnea poate sa rezolve doua probleme: rangul politic si vorbitul, sigur la femei diferite, la aceste doua doamne. Mai ramane sa rezolve cu a treia persoana priceperea, pentru ca cele doua femei nu se pricep la guvernare, asta e clar. Sa vedem pe cine o sa mai inventeze ca sa avem asa, un prim-ministru cu trei capete, cu corpul lui Dragnea, dar cu trei capete, ca nici Dragnea nu se pricepe la guvernare, ca sa poata sa suplineasca aceste cerinte. Deci, deocamdata avem doua femei la pret de una pentru Daddy, iar asta a fost evident in interviul de aseara”, a spus Cozmin Gusa, la Realitatea Tv.

Gusa a mai punctat ca interviul acordat de Dancila a fost de o penibilitate rara, cu gafe uimitoare, iar Klaus Iohannis este si mai indreptatit sa ii ceara demisia:

„Asa ceva, de atata penibilitate, sa nu fii in stare sa raspunzi la intrebari simple, decat uitandu-te la consiliera ta, care, de pe o foaie, probabil, iti soptea niste lucruri, iar treaba aia cu Rapidul si Giulestiul este de analele sportului romanesc, si acolo cred ca au cam sfeclit-o cele doua doamne care au pregatit interviul. Cererea lui Iohannis devine din ce in ce mai legitima, cu aceste gafe de regie, sa ai sufleur pe fata, si sa nu stii unde sa nu stii sa il asezi, sa intorci capul dupa el, plus aceste gafe majore legate de localizarea numelor echipelor, o sa ii grabeasca sfarsitul si legitimitatea lui Iohannis legata de demisia acestei tufe de Venetia, din pacate, ca nu pot sa ii spun altfel decat tufa de Venetia, devine una destul de stringenta, si practic, aici presedintele castiga”, a spus Gusa.

In opinia sa, Liviu Dragnea este cel care se declasifica cel mai mult, si nu Dancila:

„Se mai pot intampla asemenea episoade, pentru ca lasitatea liderilor PSD sau cointeresarea lor materiala, pentru ca sunt doua elemente, fie sunt lasi, fie sunt foarte interesati sa grebleze bugetul statului, sau ambele la un loc, ii mai da lui Dragnea, pana dupa impunerea legilor justitiei, un anumit ragaz sa mearga mai departe cu acest dezastru, dar nu o sa mai poata sa mearga foarte mult. Liviu Dragnea s-a impuscat in picior cu aceasta propunere a Vioricai Dancila, total incompetenta, saraca cu Duhul, vai de capul ei. Auzi ce ne-a zis ea ieri, ca mi-am amintit acum: vezi Doamne ea era obisnuita din Parlamentul European sa spuna “twenty- twenty”. Ea care nu stie engleza nici cat un elev de clasa a II-a care incepe cursurile si era faimoasa nu vorbeste in limba engleza in Parlamentul European. Sau cand vorbea spunea “he, he, he”, ca la intalnirea cu Bibi Netanyahu”.

Cozmin Gusa a mai punctat ca suntem intr-un teatru prost, iar Dragnea accepta in jurul sau doar oameni care nu il contreaza, de la Viorica Dancila la Claudiu Manda:

„Suntem intr-un teatru prost si sigur, cel care se declasifica cel mai mult, nu e Dancila, atentie, nici Anca Alexandrescu, e chiar Dragnea. Pentru ca pentru toti oamenii din jurul lui, faptul ca este atat de inconstient si marseaza cu asemenea personaje si in politica internationala, ni-l arata noua ca pe un tip kamikaze, ca pe un tip care e in stare sa distruga tara in beneficiul sau personal, final. Si asta o sa ii sperie inclusiv pe colaboratorii sai, indiferent ca sunt fosti ofiteri din serviciile secrete, ca sunt fosti colegi de ai tatalui sau, care era sef de post in Gratia, indiferent ca sunt consultanti israelieni… usor usor se vor distanta de el. Un om care ia asemenea decizii proaste si rade natiunea, nu de doamnele astea, rade natiunea de el…Cum sa iti fie atat de frica sa vii cu oameni atat de jos din punct de vedere profesional si intelectual? Cum sa ai aceasta apetenta a dictaturii totale si sa accepti in jurul tau doar „yesmani”sau „yeswoman”, de la Claudiu Manda la Viorica Dancila, oameni care nu stiu sa te contreze?”, a mai explicat Gusa.

In final, Cozmin Gusa le-a mentionat si pe Gabriela Firea si Lia Olguta Vasilescu ca facand parte din aceeasi categorie a oamenilor supusi lui Liviu Dragnea.