Circul Politic la rand de ARTA! Astazi incepe campania electorala!

694

Pentru alegerile din 11 decembrie au rămăs în competiţia electorală 11 partide, 16 organizaţii ale minorităţilor naţionale şi 44 de candidaţi independenţi. După modificare legislaţiei electorale, fiecare partid politic vine în faţa alegătorilor cu o listă de candidaţi pentru Camera Deputaţilor şi una pentru Senat.

Campania va dura 30 de zile și va fi în aceași condiții ca și la alegerile locale din acest an. NU vor fi prin orașe bannere, mash-uri – doar afise în locurile special amenajate și fară nici un fel de cadouri pentru alegători în afară de materialele de propagandă.

În total, 6500 de candidaţi se luptă pentru cele 466 de locuri din Parlament. Din cele 11 partide care vor cere votul electoratului, 5 participă pentru prima dată la un scrutin pentru alegerea parlamentului,

Acestea sunt Uniunea Salavaţi România, Partidul Mişcarea Populară, Alianţa liberalilor şi democraţilor, Partidul România Unită şi Alianţa Noastră România.

Pe buletinul de vot se vor regăsi toţi candidaţii de pe lista partidului sau a organizaţiei minorităţilor naţionale, precum şi candidaţii independenţi care se bat pentru un mandat în circumpscripţia respectivă. Lista este detaliată integral, cu numele fiecărui candidat. De exemplu, în Capitală, pe buletinul de vot se vor regăsi 33 de poziţii ale partidelor politice, minorităţilor naţionale, precum şi cei şase candidaţi independenţi. Pe buletinul de vot sunt, în mod normal, 27 de poziţii cu excepţia judeţelor unde au intrat în competiţie candidaţi independenţi.

Ordinea este stabilită prin tragere la sorţi, însă pe primele pagini sunt partidele parlamentare, urmate de partidele politice neparlamentare, de minorităţile naţionale şi de candidaţii independenţi, în ordinea în care aceştia şi-au depus candidatura.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos