Citu nu mai stie pe ce lume e si se bucura ca PNL a devenit „partidul mai mic” la guvernare: „Este o mare victorie, avem premierul”

689

Presedintele PNL, Florin Citu, a declarat, joi, ca singurul scenariu in negocierile cu PSD si UDMR este ca primul premier sa fie dat de liberali.

„Este singurul scenariu – premierul de la PNL”, a spus Citu, la Palatul Parlamentului.

Intrebat daca s-a luat deja o decizie ca PNL sa dea primul premierul, el a raspuns: „Suntem la negocieri aici. Eu cred ca da. (…) Eu asa cred, ca altfel nu am mai discuta”.

„Astazi avem o propunere din partea PNL, o propunere de premier prin care noi credem ca am deblocat aceste negocieri. Eu zic ca este o mare victorie sa avem in aceasta coalitie, partidul mai mic sa aiba premierul. Este o victorie pentru PNL”, a mai declarat Citu.

Liderul PNL a spus ca Nicolae Ciuca va fi implicat 100% in negocieri si ca tot partidul il sustine.

Citu a fost intrebat cu privire la faptul ca negocierile cu USR s-au oprit deoarece el era propunerea de premier, iar in negocierile cu PSD si UDMR s-a renuntat la aceasta.

„Aceasta a fost decizia partidului si mergem cu decizia partidului”, a afirmat presedintele PNL.

Citu a sustinut ca a propus de doua ori sa se renunte la mandatul ca presedintele PNL sa fie propunere de premier.

„Eu am propus sa se renunte de doua ori la acest mandat. E a doua oara cand il propun tot eu pe domnul Nicolae Ciuca pentru a debloca aceste negocieri. (…) Nu am spus ca nu-l voi supune (n.r. la vot). Am spus ca atunci cand vom avea o propunere, o vom supune la vot”, a spus Citu.

De asemenea, el a afirmat ca presedintele Klaus Iohannis nu se implica in discutiile din partide.

Presedintele PNL a spus ca nu s-a discutat ca el sa preia functia de presedinte al Senatului in acest moment. Citu a mai declarat ca nu simte ca va pierde partidul in contextul in care nu mai este propunere de premier.

„Nu, in niciun caz. (…) Ludovic Orban nu a pierdut nicio putere. A fost presedintele partidului pana la congres, a pierdut la congres”, a afirmat Citu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos