Ciuca o loveste pe Firea unde o doare mai rau: Ministresa PSD a devenit practic invzibila!

1034

Premierul Nicolae Ciuca ocupa primul loc ca vizibilitate in decembrie, prima luna de mandat pentru Cabinetul sau, fiind urmat de ministrii Alexandru Rafila, Sorin Grindeanu,Marius Budai, Adrian Caciu, Lucian Bode si Sorin Cimpeanu, conform Barometrului vizibilitatii ministrilor, o analiza realizata de News.ro si de Agentia de monitorizare Klarmedia, pe baza monitorizarii presei scrise si online. Pe ultimele locuri sunt, in ordine, ministrii Sportului – Edurad Novak, Economiei – Florin Spataru si cel al Culturii – Lucian Romascanu.

Prim-ministrul Nicolae Ciuca are 21.658 de mentiuni in presa scrisa si online, varful de vizibilitate fiind atins in zilele in care a facut numeroase declaratii pe tema restrictiilor de sarbatori si a conditiilor impuse romanilor din strainatate la venirea in tara, dar si pe tema certificatului verde, precum si cand au fost adoptate pachetul social referitor la majorarea punctului de pensie, a indemnizatiei pentru pensionari, cresterea alocatiilor si acordarea unei indemnizatii speciale pentru persoanele cu dizabilitati, precum si formularul PLF. Un alt moment care a contribuit la vizibilitatea premierului a fost vizita la Bruxelles, ocazie cu care a avut mai multe intalniri cu oficialii europeni.

Pe pozitia a doua in top, cu peste 16.500 de mentiuni, este ministrul PSD al Sanatatii Alexandru Rafila. cu o mai mare vizibilitate in zilele in care la Guvern a avut loc o intalnire ca urmare a confirmarii primelor cazuri de infectare cu tulpina Omicron in Romania, au fost anuntate noi conditii pentru intrarea in Romania in contextul pandemiei si masurile din noaptea de Revelion, dar si cand a anuntat planul autoritatilor pentru valul 5 al pandemiei.

La mare distanta, cu 5.271 de mentiuni, este ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, al carui maxim de vizibilitate a venit odata cu vizita pe santierul podului peste Dunare de la Braila, cu participarea la emisiunea Insider Politic, difuzata de Prima Tv, unde a vorbit despre colaborarea in coalitie, relatia cu Liviu Dragnea, relatia PSD cu presedintele Klaus Iohannis si ajutorul de stat pentru compania Tarom, dar si in timpul grevei angajatilor de la CFR.

Pe pozitia a patra in topul vizibilitatii se afla ministrul Muncii, Marius Budai, cu 4.288 de mentiuni, cele mai multe date de anunturile referitoare la majorarea pensiilor si a alocatiilor.

Urmatorul este ministrul Finantelor Adrian Caciu, cu 4.216 mentiuni, cele mai numeroase in contextul primei transe de bani din PNRR transferate de Comisia Europeana, al discutiilor despre bugetul de stat pe 2022 si al adoptarii Ordonantei prin care se proroga pensiile alesilor locali si se ingheata salariile la stat.

Primul ministru liberal care apare in top, pe pozitia a sasea, este ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode, cu o mai mare vizibilitate in ziua in care a avut loc protestul organizat de AUR la Parlament, iar unii protestatari au intrat in curtea Palatului Parlamentului si au vandalizat masini, fiind criticata atitudinea jandarmilor, iar USR cerandu-i demisia. Lucian Bode a avut o mai mare vizibilitate si cu ocazia videoconferintei cu prefectii conscrata discutarii masurilor pentru perioada sarbatorilor.

Ministrul Educatiei Sorin Cimpeanu, de obicei ocupant al locurilor 2 si 3 in top, trece pe locul 7, cu 3.110 mentiuni in presa scrisa si online, cele mai numeroase determinate de declaratiile referitoare la utilizarea testelor de saliva in scoli si la depistarea astfel a unor cazuri de COVID-19, dar si de anunturile referitoare la planul de masuri pentru reducerea abandonului scolar si la reluarea olimpiadelor scolare.

Pe locul 8 este ministrul Familiei, Gabriela Firea, cu aproape 2.500 de mentiuni, varfurile fiind in ziua in care s-a intalnit, cu victime ale violentei domestice din judetul Ialomita, ea anuntand ca a vorbit cu ministrul de Interne, Lucian Bode, pentru implementarea cat mai rapida a bratarii electronice pentru victimele agresiunilor, dar si in cea in care a facut mai multe declaratii referitoare la bugetul ministerului sau, la familiile sarace si a prezentat un bilant al cazurilor de violenta in familie.

Gabriela Firea este urmata, la mica diferenta, de ministrul Mediului Tanczos Barna, a carui vizibilitate a fost data de declaratii privind deseurile care ajung in Romania, scoaterea din circulatie a vehiculelor mai vechi de 15 ani si inceperea Programului Casa Verde Fotovoltaice.

Tot peste 2.000 de mentiuni are si vicepremierul Kelemen Hunor, ale carui aparitii in presa scrisa si online au fost determinate in principal de declaratii pe tema raportului de forte in coalitie, statutului minoritatilor, relatiei cu presedintele Klaus Iohannis.

Pe urmatoarele pozitii, avand intre 1.997 si 1.063 de mentiuni, se afla ministrii Agriculturii – Adrian Chesnoiu, Fondurilor Europene – Dan Vilceanu, Apararii – Vasile Dincu, Turismului – Daniel Cadariu, Afacerilor Externe – Bogdan Aurescu, Dezvoltarii – Cseke Attila, Justitiei – Catalin Predoiu.

Pe ultimele locuri sunt, in ordine, ministrii Sportului – Eduard Novak, Economiei – Florin Spataru si cel al Culturii – Lucian Romascanu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos