Clasa politica, devoalata cu ironie si umor in Las Fierbinti: „Ne trebuie oameni dobitoci si loiali. Cand s-a facut ceva pentru tara asta? In acte se face, atat”

871

Intr-unul dintre episoadele recente ale serialului „Las Fierbinti“ a fost strecurat un nou moment in care clasa politica din Romania a fost ironizata.

Un moment din Las Fierbinți ironizeaza clasa politica din Romania. Primarul Vasile, Dalida si prefectul au purtat zilele trecute o discuție cu privire la numirile din Guvernul Romaniei.

Primarul din Las Fierbinti incearca sa faca o impresie buna prefectului, rol interpretat de Razvan Vasilescu, insa se loveste de sinceritatea brutala a acestuia:

„Nu te ustura buzele, ma? Ca pe mine ma ustura fundul. Ce ma tot lingusesti asa, ma? in loc sa ma intrebi cu ce treaba am venit, tu ma tot perii“.

Prefectul ii cere lui Vasile sa renunte la fotoliul de primar in favoarea secretarei sale, Dalida, iar in schimb ii ofera functia de ministru al Transporturilor, facand aluzie la faptul ca Romania a ajuns la al treilea Guvern de cand PSD a castigat alegerile.

Decizia este motivata in serialul de la Pro TV prin faptul ca la guvernare partidul are nevoie de „oameni dobitoci si loiali“, nu foarte priceputi la ceva si care sa faca proiecte doar pe hartie, mai excat „sa semneze ca primarul“.

In plus, exista trimiteri ironice si la controversatele modificari dorite pentru Justitie, dar si la liderul partidului aflat la guvernare.

Redam dialogul integral:
Prefectul: Saptamana viitoare o sa picam iar guvernul nostru.
Primarul: Iar? Pai nu l-am picat de doua ori pana acum?
Prefectul: Te deranjeaza?
Primarul: Nu, dar nu inteleg, ma scuzati…
Prefectul: Avem nevoie de oameni suficient de dobitoci, ca noua astia ne trebuie. Ne trebuie oameni dobitoci si loiali, il picam iar si trebuie sa alegem iar alti oameni. si primul care mi-a venit in cap esti chiar tu. Tu ai toate datele, ai fi perfect ca ministru al Transporturilor si asta va fi propunerea mea in Comitetul Executiv. Daca esti cuminte si imi promiti ca nu-mi iesi din vorba, te sustin pentru postul asta pana in panzele albe si 100% al tau.
Primarul: Sa va ganditi dvs. la mine… m-ati lasat fara cuvinte. Va promit ca am sa fac tot ce e posibil sa ridic aceasta tara pe culmile…
Prefectul: Lasa, gata, o sa-mi multumesti tu mai tarziu.
Primarul: Ce ar trebui sa fac, ca nu prea ma pricep?
Prefectul: Pai eu de ce m-am gandit la tine, ma, ca te pricepi? Tu nu trebuie sa faci nimic, Vasile, tu doar stai la birou si semnezi. Noi iti dam si tu semnezi. Asa ca aici exerseaza tu, la semnatura.
Primarul: si ce semnez?
Prefectul: Ba tu esti dobitoc? Proiecte, Vasile, proiecte, ca faci treaba, ca faci autostrazi, drumuri, poduri si ce ne mai trece noua prin cap.
Primarul: Am sa fac autostrazi in toata tara, nu am sa va dezamagesc.
Prefectul: Ba baiatule, tu esti dobitoc? Tu nu ai televizor acasa? Cand s-a facut ceva pentru tara asta? in acte se face, atat.
Primarul: Am inteles, dar daca se sesizeaza, stiti…
Prefectul: Cine sa te bage pe tine la puscarie, ma, eu? Vasilica, interesul meu si al partidului este ca tu sa stai cocotat acolo un mandat intreg, sa stoarcem cat putem, ca nu o sa dureze o vesnicie. Sa nu ma dezamagesti, ca mi-am pus la bataie si obrazul, si portofelul pentru tine. Deci, daca esti cuminte si-mi promiti ca nu-mi iesi din vorba, tu esti urmatorul ministru al Transporturilor. Am discutat un pic si cu presedintele partidului, sa-i dea Dumnezeu sanatate, ca zi si noapte se gandeste la noi sa schimbe justitia, sa nu mai traim cu frica asta.
Primarul: si Opozitia, daca…
Prefectul: Pai ce treaba ai tu cu Opozitia? Opozitia o sa latre un pic si o sa se calmeze, ca si eu as fi latrar daca i-as fi vazut cu ciolanul la bot. Calmeaza-te, ma, am facut noi altele mai grave, s-a intamplat ceva?