CNCD, lăsat să aștepte! Elitele României, Dăncilă și Gâdea, n-au timp să ajungă la audieri!

425

Audierea premierului Viorica Dăncilă la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), după ce i-a calificat „autişti” pe cei ce „dezinformează” la Bruxelles, a fost reprogramată pentru 27 februarie, a declarat preşedintele CNCD, Asztalos Csaba.

Acesta a precizat că audierea care ar fi trebuit să aibă loc marţi a fost reprogramată după ce Mihai Gâdea, moderatorul emisiunii în care au fost făcute afirmaţiile respective, a trimis o adresă către CNCD în care arată că nu a putut să se prezinte la audieri.

Totodată, marţi şi miercuri, prim-ministrul Viorica Dăncilă efectuează o vizită oficială la Bruxelles, unde se va întâlni cu înalţi oficiali europeni.

CNCD s-a autosesizat, la finalul săptămânii trecute, cu privire la afirmaţiile premierului Viorica Dăncilă într-o emisiune televizată, când aceasta i-a numit „autişti” pe cei care ar „dezinforma” reprezentanţii Uniunii Europene cu privire la situaţia din România.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, AGERPRES, va fi citat la audieri şi Mihai Gâdea, moderatorul emisiunii de la Antena 3 în care premierul a făcut afirmaţia respectivă.

„În urma îndeplinirii procedurii legale, CNCD va analiza declaraţia în speţă şi comportamentul moderatorului, din perspectiva săvârşirii unei posibile fapte de discriminare, prin încălcarea dreptului la demnitate umană a persoanelor cu autism”, arată CNCD.

Premierul Viorica Dăncilă şi-a cerut ulterior scuze public pentru declaraţie şi a precizat că prin comparaţia făcută nu a dorit să aducă jigniri persoanelor cu tulburări de spectru autist.

„Îmi declar sprijinul ferm pentru persoanele cu dizabilităţi, indiferent de natura acestora. Sunt oameni care au nevoie de grija şi de susţinerea noastră. Avem datoria să dovedim înţelegere şi umanitate, să le respectăm drepturile, să le apărăm demnitatea”, a afirmat prim-ministrul Dăncilă, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Sursa: comisarul.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos