Loading...
Coalitia dintre PSD si ALDE are termen de garantie pana in toamna acestui an! Micile intepaturi dintre Tariceanu si Dragnea prevestesc marea ruptura! – Circul Politic

Coalitia dintre PSD si ALDE are termen de garantie pana in toamna acestui an! Micile intepaturi dintre Tariceanu si Dragnea prevestesc marea ruptura!

In lumea politica exista o vorba: o alianta politica rezista atata timp cat exista interes sau pana inaintea unor alegeri. Coalitia dintre PSD si ALDE, dar si relatia dintre Calin Popescu Tariceanu si Liviu Dragnea nu face exceptie de la aceasta zicala, care a devenit regula de aur in politica damboviteana.

Surse politice convergente ne-au precizat ca luna de miere dintre cei doi lideri politici s-a cam terminat, iar intepaturile si nemultumirile sunt la ordinea zilei.

Tensiunile au inceput inca din anul 2017, dar ele s-au acutizat de la inceputul acestui an, de cand a devenit clar ca cei doi vor fi rivali in alegerile prezidentiale. Calin Popescu Tariceanu a anuntat deja in interiorul ALDE ca isi doreste sa candideze, in timp ce Liviu Dragnea sta in expectativa, dar se profileaza ca viitor candidat al PSD la alegerile prezidentiale din 2019.

In interiorul coalitiei, Tariceanu vorbeste tot mai insistent despre avantajele unui candidat unic al coalitiei la alegerile prezidentiale, insa Liviu Dragnea si cei din PSD nu sunt deloc incantati de aceasta varianta. In sprijinul variantei sale, Tariceanu a prezentat datele din sondajele efectuate la comanda ALDE, care arata ca el sta foarte bine la intentie de vot si ar fi singurul candidat cu sanse reale in batalia cu Iohannis.

Sursele noastre sustin ca Tariceanu a lasat de inteles ca in cazul in care PSD nu va accepta solutia candidatului unic, atunci drumurile PSD si ALDE se vor desparti. Evident, aceasta relatie va fi mentinuta cat mai mult posibil pentru ca aduce avantaje celor de la ALDE, dar cand se va intra in linie dreapta pentru alegerile prezidentiale, atunci cele doua partide ar putea merge pe drumuri separate. Un moment prielnic pentru o astfel de ruptura ar fi toamna acestui an, atunci cand se intra pe turnanta.

Ramane de vazut cum va evolua relatia dintre Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu. Deocamdata, la nivel public, au aparut doar mici intepaturi intre cei doi. Dragnea i-a transmis lui Tariceanu ca nu el decide treburile Guvernului, in timp ce Tariceanu s-a distantat clar de mitingul PSD pentru sustinerea familiei traditionale.

Sursa: stiripesurse.ro

Coalitia dintre PSD si ALDE are termen de garantie pana in toamna acestui an! Micile intepaturi dintre Tariceanu si Dragnea prevestesc marea ruptura! was last modified: aprilie 20th, 2018 by Roman Samuel
Sa raspandim circul prin sat...
spre

Share Page

Close