Coalitia penalilor a pus in miscare principalele vehicule de propaganda! Savaliuc, denunt impotriva familiei prezidentiale! Carmen Iohannis, citata la Parchetul General!

214

Carmen Iohannis, sotia presedintelui Klaus Iohannis, a fost citata, joi, la Parchetul General, pentru a fi audiata ntr-un dosar deschis ca urmare a unui denunt in legatura sumele de bani obtinute de familia Iohannis din inchirierea unui imobil, au declarat surse judiciare pentru Agerpres.

Denuntul a fost depus de SC Jurindex Media SRL, societatea care administreaza site-ul Lumeajustitiei.ro, reprezentata de jurnalistul Razvan Savaliuc, impotriva presedintelui Klaus Iohannis, a sotiei acestuia, Carmen Iohannis, precum si impotriva notarului Radu Gabriel Bucsa, reclamati pentru savarsirea mai multor infractiuni, printre care abuz in serviciu, fals intelectual, spalare de bani si constituire de grup infractional organizat.

Initial, denuntul a fost inregistrat in mai 2018 la DNA, declinat apoi la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia si ulterior la Parchetul General.

In denuntul depus la Parchet se arata ca familia Iohannis a refuzat sa restituie statului suma de 320.000 de euro, bani proveniti din inchirierea unui imobil din Sibiu care ar fi fost dobandit nelegal.

In noiembrie 2015, Curtea de Apel Brasov a decis definitiv anularea unui contract de vanzare-cumparare a unui imobil din Sibiu detinut de Klaus si Carmen Iohannis.