Coalitia penalilor scartaie! Vosganian admite ca alianta PSD-ALDE s-ar putea rupe!

344

Liderul grupului ALDE din Camera Deputatilor, Varujan Vosganian, a declarat joi, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Bistrita, ca nu exista „pana acum” semne ca legea offshore ar putea duce la ruperea coalitiei de guvernare cu PSD, considerand ca diferentele de viziune dintre cele doua partide cu privire la acest proiect legislativ sunt „de detaliu”.

„Nu exista pana acum semne ca s-ar rupe (coalitia de guvernare – n.r.) si diferentele dintre noi si PSD sunt de detaliu. Si noi si PSD incurajam aceasta investitie, pentru ca ne dam seama, in primul rand, ca ea ne sporeste rolul in Europa, ca ne face, alaturi de Rusia, principalul furnizor de energie din Europa. In al doilea rand, creeaza un coridor de securitate, pentru ca o sonda a unei mari puteri este un adevarat scut de protectie pentru o tara si evita situatia ca Marea Neagra sa devina un lac rusesc. In al treilea rand, si mi se pare foarte important, ofera Romaniei posibilitatea de a dezvolta pe viitor o noua componenta a strategiei energetice”, a spus Vosganian, citat de Agerpres.

In opinia deputatului ALDE, aceasta lege ar trebui votata de toate partidele, avand in vedere importanta ei.

De asemenea, Varujan Vosganian apreciaza ca este nevoie ca Romania sa isi relanseze industria petrochimica si sa isi extinda reteaua de alimentare cu gaze.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos