Mai mult

  Coanele lui Dragnea, suspecte de corupție în dosarul Insula Belina, află luni dacă zboară din Guvernul Tudose!

  9,533FaniÎmi place
  Soarta lui Sevil Shhaideh (foto) și a Rovanei Plumb, vicepremier și ministru, în Guvernul PSD, condus de premierul Mihai Tudose, va fi discutată luni.

  Numărul doi în PSD, Niculae Bădălău a anunțat că PSD va lua în discuție cazurilor celor doi miniștri, puși sub acuzare de DNA, pentru infracțiunea de abuz în serviciu, informează Agerpres.

  În cursul zilei de luni va avea loc o ședință a Biroului Permanent a PSD, unde va exista o analiză complexă asupra acestui caz. Reamintim că vicepremierul Sevil Shhaideh a fost pus sub acuzare de DNA, pentru abuz în serviciu, după ce a promovat o hotărâre de guvern privind trceerea Insulei Belina, de pe Dunăre, de la Compania Apele Române, la Consiliul Județean Teleorman. În cazul ministrului Rovana PLumb, procurorii DNA au cerut Parlamentului aprobarea pentru cercetarea penală.

  „Vom avea toate datele, deocamdată nu avem toate datele și, în urma unei discuții, pentru că suntem un partid democratic, vom lua decizia”, a spus Bădălu, care a mai adpugat că exista posibilatea ca PSD să le impună celor doi miniștri o anumită decizie. „Da, (…) dar, așa cum le cunosc eu și pe doamna ministru Plumb și pe doamna vicepremier Shhaideh, sunt niște miniștri extrem de serioși, cu putere de muncă și care au făcut extrem de multe lucruri bune. Asta este și cauza pentru care mă miră această acțiune, am rămas total surprins fiind unul dintre miniștrii cei mai buni ai Cabinetului, deci cu o experiență îndelungată. Nu uitați că doamna Plumb e la al treilea mandat de ministru, dacă nu mă înșel, doamna Shhaideh la al doilea mandat, secretar de stat, ministru în Guvernul Grindeanu, ministru în Guvernul Tudose, deci cu o experiență vastă. Asta e și cauza pentru care am îndoieli vizavi de un act administrativ, pentru că am înțeles că despre asta e vorba, că ar fi făcut greșeli pe un act administrativ”, a precizat Bădălău.

  Cu toate că PSD nu a luat o decizie, ca o părere personale Bădălău susține că îi este foarte greu să creadă că, la experiența administrativă pe care o au cei doi miniștri, ar fi greșit atât de flagrant. „La experiența dânselor, eu sunt convins că au respectat procedurile corecte, pentru că sunt doi miniștri foarte buni, cu experiență vastă. Nu cred că cineva s-ar hazarda într-un act administrativ, într-o Hotărâre de Guvern, să o dea total în contradicție cu legea”, a susținut Bădălău.

  Sursa: evz.ro

  Ultimele stiri

  Avocatul Poporului apara pensiile speciale: „Mi se pare ca niciodata n-a fost Caragiale mai prezent”

  Avocatul Poporulu, Renate Weber, a explicat vineri de ce a decis sa atace la CCR legea de eliminare...

  Liviu Dragnea si Irina, viata de nababi din bani publici! Seful PSD o plimba pe Irina cu avioane private catre Elvetia si alte destinatii...

  Informatii prezentate de Europa Libera arata ca Liviu Dragnea a folosit bani publici pentru a inchiria avioane private...

  Rares Bogdan a rabufnit la adresa social democratilor: „PSD impinge Romania langa Ungaria si Polonia in relatia cu Uniunea Europeana”

  Liderul delegatiei eurodeputatilor romani din grupul PPE, Rares Bogdan, a anuntat joi, intr-o postare pe pagina sa de...

  Numire controversata la Sala Palatului! Sinecura pentru un fost membru UNPR

  PNL continua seria numirilor politice in functii cheie, de data aceasta la Sala Palatului. Noul director general, Adrian...

  Altii au apreciat si...