Soarta lui Sevil Shhaideh (foto) și a Rovanei Plumb, vicepremier și ministru, în Guvernul PSD, condus de premierul Mihai Tudose, va fi discutată luni.

Numărul doi în PSD, Niculae Bădălău a anunțat că PSD va lua în discuție cazurilor celor doi miniștri, puși sub acuzare de DNA, pentru infracțiunea de abuz în serviciu, informează Agerpres.

În cursul zilei de luni va avea loc o ședință a Biroului Permanent a PSD, unde va exista o analiză complexă asupra acestui caz. Reamintim că vicepremierul Sevil Shhaideh a fost pus sub acuzare de DNA, pentru abuz în serviciu, după ce a promovat o hotărâre de guvern privind trceerea Insulei Belina, de pe Dunăre, de la Compania Apele Române, la Consiliul Județean Teleorman. În cazul ministrului Rovana PLumb, procurorii DNA au cerut Parlamentului aprobarea pentru cercetarea penală.

„Vom avea toate datele, deocamdată nu avem toate datele și, în urma unei discuții, pentru că suntem un partid democratic, vom lua decizia”, a spus Bădălu, care a mai adpugat că exista posibilatea ca PSD să le impună celor doi miniștri o anumită decizie. „Da, (…) dar, așa cum le cunosc eu și pe doamna ministru Plumb și pe doamna vicepremier Shhaideh, sunt niște miniștri extrem de serioși, cu putere de muncă și care au făcut extrem de multe lucruri bune. Asta este și cauza pentru care mă miră această acțiune, am rămas total surprins fiind unul dintre miniștrii cei mai buni ai Cabinetului, deci cu o experiență îndelungată. Nu uitați că doamna Plumb e la al treilea mandat de ministru, dacă nu mă înșel, doamna Shhaideh la al doilea mandat, secretar de stat, ministru în Guvernul Grindeanu, ministru în Guvernul Tudose, deci cu o experiență vastă. Asta e și cauza pentru care am îndoieli vizavi de un act administrativ, pentru că am înțeles că despre asta e vorba, că ar fi făcut greșeli pe un act administrativ”, a precizat Bădălău.

Cu toate că PSD nu a luat o decizie, ca o părere personale Bădălău susține că îi este foarte greu să creadă că, la experiența administrativă pe care o au cei doi miniștri, ar fi greșit atât de flagrant. „La experiența dânselor, eu sunt convins că au respectat procedurile corecte, pentru că sunt doi miniștri foarte buni, cu experiență vastă. Nu cred că cineva s-ar hazarda într-un act administrativ, într-o Hotărâre de Guvern, să o dea total în contradicție cu legea”, a susținut Bădălău.

Sursa: evz.ro