Codrin Scutaru: Ministerul Muncii pregateste o strategie pentru combaterea saraciei pana in 2020!

606

tunariSecretarul de stat in Ministerul Muncii Codrin Scutaru a declarat ca Guvernul pregateste o strategie pentru combaterea saraciei, iar Romania s-a angajat ca pana in anul 2020 sa aiba cu 580.000 mai putini saraci, potrivit agerpres.ro.

„Am adus combaterea saraciei, dupa mai bine de 9 ani, in prim-planul agendei politice guvernamentale. Ministerul Muncii pregateste o strategie pentru combaterea saraciei care se va oglindi in perioada de guvernare 2014-2020. Este o conditionalitate a acordului cu Uniunea Europena, iar combaterea saraciei este astazi o prioritate strategica pentru Guvernul Romaniei”, a spus Scutaru, intr-o conferinta de presa.

El a adaugat ca Romania s-a angajat ca pana in anul 2020 sa aiba cu 580.000 mai putini saraci.

„Prin aceasta strategie vom readuce oamenii saraci in zona incluziunii sociale, vom identifica zonele catre care se vor duce banii europeni din zonele sociale, grupurile vulnerabile si va exista o proiectare in exercitiul bugetar pe 2014- 2020 pentru acest lucru. Strategia se va orienta catre grupurile vulnerabile, catre persoane cu handicap, catre persoane aflate in comunitati sarace, catre varstnici, familii monoparentale, femei victime ale violentei domestice, catre romi si catre copii”, a precizat Scutaru.

Potrivit acestuia, Guvernul a reusit sa atraga 50 de milioane de euro bani europeni pe domeniul asistentei sociale, pentru realizarea indicatorilor de performanta din sistem.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos