Comisarul european pentru buget avertizeaza: Unele tari, printre care Romania, vor sa slabeasca, sa distruga proiectul UE!

97

Comisarul european pentru Buget, Gunther Oettinger, afirma ca proiectul UE este in „pericol de moarte”, adaugand ca „unii din interiorul Europei vor sa slabeasca sau sa distruga” proiectul, printre ei fiind „Romania, Polonia, Ungaria si Guvernul Italiei”, potrivit Politico.eu.

„Din punctul meu de vedere, proiectul este in pericol de moarte”, a declarat oficialul.

„Unii din Europa vor sa o slabeasca sau sa o distruga – Polonia, Ungaria, Romania, Guvernul Italiei”, a continuat Oettinger, un apropiat al cancelarului Angela Merkel.

Oficialul european a mai declarat, la un eveniment organizat marti de o asociatie germana, ca, de asemenea, UE mai este in pericol din cauza autocratilor care provoaca razboaie comerciale si comit agresiuni, mentionand presedintele rus Vladimir Putin, presedintele turc Recep Tayyip Erdogan si „chinezul viclean”.

Oettinger a mai afirmat ca guvernul din propria sa tara, Germania, nu afiseaza suficient entuziasm pentru UE, in mod special in ceea ce priveste bugetul.

Comisarul european pentru buget nu este singurul care a criticat dur regimul de la Bucuresti, scrie ziare.com.