Comisia Europeana transmite un nou avertisment regimului PSDragnea, dupa modificarea Codurilor penale! „Da, se va intampla”

331

Comisia Europeana are in vedere noi contramasuri impotriva Romaniei in urma relaxarii legislatiei anti-coruptie, a declarat marti un purtator de cuvant al executivului comunitar, citat de agentia dpa.

Reactia survine dupa votul dat saptamana trecuta in parlamentul roman pentru revizuirea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala, noteaza agentia de presa, amintind ca la inceputul lunii Comisia Europeana a avertizat Romania asupra unor ”masuri imediate si decisive” daca parlamentul voteaza respectivele modificari.

Raspunzand marti unei intrebari adresate de un jurnalist, purtatorul de cuvant comunitar a spus: ”Daca intrebarea dumneavoastra se refera la masuri imediate si decisive in cazul pe care l-ati mentionat, raspunsul este ”da”. Da, se va intampla”. El nu a mentionat insa in ce ar consta masurile despre care a vorbit.

Potrivit agentiei dpa, o posibilitate ar fi lansarea unei proceduri de infringement, a carei etapa finala ar putea fi sesizarea de catre Comisia Europeana a Curtii de Justitie a UE. O alta posibilitate ar fi activarea articolului 7, masura deja luata impotriva Ungariei si Poloniei. Activarea articolului 7 poate implica suspendarea dreptului de vot al unui stat in Consiliul UE, dar cu conditia ca toate celelalte state membre sa fie de acord cu o asemenea sanctiune.