Comisia juridica din Senat a votat gratierea faptelor de coruptie! Cu frica-n san de un nou val de proteste, mai marii PSD-ului se arata contrariati: Dragnea – „dezaprob categoric votul”, Grindeanu – „votul nu are sustinerea Executivului”!

544

Președintele PSD Liviu Dragnea și-a exprimat dezaprobarea față de votul din Comisia Juridică din Senat cu privire la legea grațierii. 

Într-o postare pe Facebook, Dragnea a declarat că va discuta cu social-democrații din comisie în acest sens.

”Dezaprob categoric votul din Comisia Juridică de la Senat prin care au fost adoptate amendamentele privind grațierea faptelor de corupție. Am spus tot timpul și îmi mențin punctul de vedere că nu susțin grațierea infracțiunilor de corupție. Înțeleg că raportul final nu a fost încheiat. Voi avea o discuție cu membrii PSD din Comisie pentru ca forma finală a raportului să nu conțină aceste amendamente”, a scris Dragnea pe Facebook.

Senatorii din comisia juridică au votat în majoritate un amendament la Legea graţierii, potrivit căruia persoanele condamnate pentru luare sau dare de mită şi trafic sau cumpărare de influenţă vor fi graţiate, scrie b1.ro.

Si premierul Sorin Grindeanu s-a arătat dezamăgit de votul din Comisia Juridică a Senatului privind legea grațierii și și-a exprimat părerea despre acest subiect prin pagina sa de Facebook.

„Am mai spus-o și o repet: Guvernul susține legea grațierii în forma propusă inițial. Amendamentele adoptate astăzi de Comisia Juridică a Senatului, referitor la grațierea faptelor de corupție, nu au susținerea Executivului”, a scris prim-ministrul.

Reacția acestuia a venit la scurt timp după ce pe Facebook s-a anunțat un nou protest pe această temă miercuri seara în fața Guvernului din Piața Victoriei.

Comisia Juridică a Senatului a votat schimbările propuse de Traian Băsescu, Șerban Nicolae și Liviu-Tit Brăiloiu privind legea grațierii cu 5 voturi pentru (din partea PSD) și trei împotriva (din partea PNL, USR și UDMR). Astfel, legea își dorește grațierea celor condamnați la închisoare cu executare pentru fapte de corupție, luare și dare de mită, trafic de influență sau cumpărare de influență.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos