Comisia lui Iordache revine la munca pentru a macelari codurile penale: ”Nu facem decat sa normalizam o viata in Romania!” BINGO… viata lui Daddy!

330

Comisia speciala comuna a Camerei Deputatilor si Senatului pentru sistematizarea, unificarea si asigurarea stabilitatii legislative in domeniul justitiei, pe intelesul tuturor, Comisia Iordache, se reuneste pe 2 mai pentru a incepe dezbaterile efective pe modificarea codurilor penale si punerea in acord cu directiva europeana privind prezumtia de nevinovatie.

Florin Iordache a negat ca modificarile propuse la Codurile Penale ar fi cu dedicatie pentru vreun politician. Mai mult, acesta a punctat ca prin propunerile aduse, ”se va normaliza viata in Romania, dupa niste reguli clare”.

”Nicio lege nu se face cu dedicatie, pentru o anumita persoana. Legile nu sunt facute pentru persoane sau o anumita persoana”, a spus aceasta, la Comisia Speciala.

Iordache a mai punctat ca prin cele trei proiecte de lege, ”se va normaliza viata in Romania”:

”S-au depus de catre grupurile parlamentare PSD-ALDE trei initiative care vizeaza modificarile si punerile in concordanta a Codului penal, Codului de procedura penala si Codului de provedura civila cu deciziile Curtii, cu Directivele europene si cu deciziile CEDO. In acelasi timp, prin aceste trei initiative nu facem decat sa normalizam o viata in Romania, care trebuie sa fie gestionata de niste reguli clare”, a spus acesta.

Iordache a mai spus ca articolul privind neglijenta in serviciu a fost abrogat deoarece se amesteca cu abuzul in serviciu, iar acesta din urma ar trebui adoptat fara prag valoric.

„Se amesteca abuzul in serviciu cu neglijenta. Se vede in expunerea d emotive de ce am propus abrogarea. Avem in jur de 14 propuneri cu prag mai mare sau mai mic la abuzul in serviciu si ministrul Justitiei a spus ca are o propunere legata de abuz asa ca vom alege cea mai buna varianta. Daca punem prag de o anumita valoare, intrebarea va fi de ce acel prag. Cred ca definirea ar fi bine sa se faca fara prag valoric”, a declarat deputatul Florin Iordache.

„In Romania sunt si judecatori si asteptam observatiile sectiei de judecatori din CSM si a asociatiilor profesionale ale judecatorilor. Nu le adoptam in trei zile”, a mai spus Florin Iordache.

Una din propunerile din proiectele de modificare a codurilor penale din Parlament vizeaza abrogarea infractiunii de neglijenta in serviciu deoarece, potrivit documentului, este dificila diferentierea intre abatere disciplinara si fapta penala.

Sursa: realitatea.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos