Comisie din Senat: Instalarea telefoanelor STS în sediul lui Băsescu se situează în afara legii

326

Cristian David a declarat, la finalul şedinţei comisiei de apărare din Senat, în cadrul căreia a fost audiat şi şeful STS, Marcel Opriş, că preşedintele suspendat nu poate beneficia de un sistem ca acela instalat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale la sediul de campanie al preşedintelui suspendat, Traian Băsescu.

Preşedintele Comisiei de apărare a susţinut că generalul Marcel Opriş şi-a depăşit competenţele.

Cristian David a anunţat că va trimite Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) concluziile comisiei de apărare pe această temă.


Directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Marcel Opriş, a declarat, joi, după audierea în Comisia de apărare a Senatului, că a prezentat toate documentele, hotărâri ale CSAT, care arată că instalarea liniei speciale la sediul de campanie al lui Traian Băsescu s-a făcut în mod legal.

Opriş a arătat că membrii Comisiei de apărare vor trebui să-şi spună punctul de vedere, după ce le-a prezentat toate legile care reglementează activitatea STS şi care arată că a acţionat potrivit legilor şi procedurilor.

„Nu noi facem procedurile, noi le aplicăm. Este o mare problemă. Cred că nu prezenţa mea este importantă acum, ci cei care trebuie să decidă dacă eu am acţionat sau nu legal pe baza documentelor prezentate. Nu eu sunt persoana interesantă”, a spus şeful Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Opriş a mai menţionat că nu poate arăta acele documente care dovedesc că a acţionat conform legii, pentru că procedurile sunt clasificate.

Procedurile acestea sunt clasificate. Procedurile acestea, care sunt hotărâri ale Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care au fost prezentate comisiei şi pe care comisia le ştie, sunt proceduri clasificate şi pot fi consultate numai de către cei abilitaţi. Au fost prezentate comisiei, dânşii sunt abilitaţi să le vadă. Există o prevedere specială care spune ce poate să aibă sau nu un beneficiar”, a adăugat Opriş.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos