Loading...
Comisiile parlamentare de anchetă prind super-puteri! Doi deputați PSD cer închisoarea pentru toți cei care refuză să vină în fața comisiei, fie cetățean sau instituție! – Circul Politic

Comisiile parlamentare de anchetă prind super-puteri! Doi deputați PSD cer închisoarea pentru toți cei care refuză să vină în fața comisiei, fie cetățean sau instituție!

În Senatul României a ajuns un proiect de lege inițiat de Eugen Nicolicea (PSD) şi Oana Florea (PSD), prin care serviciile de informaţii, instanţele de judecată, parchetele, dar şi simplii cetăţeni vor fi obligaţi, sub sancţiunea pedepsei cu închisoarea, să ofere comisiilor parlamentare de anchetă orice informaţie li se solicită, fie ea şi clasificată. 

Astfel, parlamentarii pot avea acces la date din orice dosare penale, inclusiv de corupţie, care îi vizează chiar pe ei.

Deputata PSD Oana Florea, şefa Comisiei Alegeri 2009, anunţa încă din ianuarie că lucrează la acest proiect de lege și vorbea chiar și de pedepse cu închisoarea până la 3 luni.

”Comisia de anchetă poate solicita şi obţine, de la orice cetăţean sau instituţie, informaţiile pe care le consideră utile aflării adevărului“, se precizează la articolul 3.

În cazul în care se solicită informaţii în materie penală, comisia trimite o cerere scrisă Procurorului general, care are obligaţia de a furniza copii ale documentelor solicitate. Cine refuză să dea curs solicitărilor unei comisii parlamentare de anchetă este pasibil de închisoare. Dacă persoanele care refuză să vină în faţa comisiei de anchetă deţin o funcţie publică, acestea vor fi revocate, destituite sau eliberate din funcţie.

Sursa: b1.ro

Comisiile parlamentare de anchetă prind super-puteri! Doi deputați PSD cer închisoarea pentru toți cei care refuză să vină în fața comisiei, fie cetățean sau instituție! was last modified: martie 19th, 2018 by Roman Samuel
Sa raspandim circul prin sat...
spre

Share Page

Close