Competentul Tăriceanu a găsit explicația pentru care România e codaşa UE la atragerea fondurilor europene: legea e prea greoaie!

240

Călin Popescu Tăriceanu critică actuala lege a achiziţiilor publice. Șeful Senatului este de părere că aceasta îngreunează „îngrozitor absorbţia de fonduri europene”.

Tăriceanu precizează că România nu s-a remarcat negativ în utilizarea neconformă a fondurilor europene și că trebuie luate măsuri pentru rezolva procedurile greoaie de atragere a fondurilor UE.

”Din fericire, România are un istoric bun în ceea ce priveşte corectitudinea utilizării fondurilor europene. România nu este o ţară care să se fi remarcat negativ din fericire în utilizarea neconformă a fondurilor europene, dar este foarte greoaie.

Adică, pe de o parte eu sunt unul din cei care cred că trebuie să avem o responsabilitate în ceea ce înseamnă alocarea fondurilor, atribuirea proiectelor care trebuie să se facă conform cu cadrul legal, pentru că sunt bani publici, banii cetăţenilor şi trebuie să existe o atenţie cu totul şi cu totul aparte pentru acest lucru, dar nici procedurile nu trebuie lăsate să fie cele mai complicate din Europa şi să ne întrebăm mereu de ce nu se face absorbţia”, a continuat acesta.

Sursa: b1.ro