Condamnaţii din PNL se reesapează în ALDE! Senatorul Marius Nicoară a fost condamnat la un an cu suspendare

268

Criteriile de integritate ale PNL fac ca orice membru de partid condamnat penal să-şi piardă calitatea de membru, astfel că mult trâmbiţata trecere de la PNL la ALDE a senatorului Marius Nicoară este ca urmare a unei sentinţe judecătoreşti de condamnare definitivă la un an cu suspendare.

„Marius Nicoară, îmi pare rău că trebuie să spun lucrul ăsta, nu l-am anunţat public, a fost condamnat. Are o hotărâre judecătorească definitivă prin care a fost condamnat la un an închisoare cu suspendare. Potrivit statului PNL, atunci când ai o condamnare definitivă eşti radiat de drept din calitatea de membru. Era păstrat în grupul senatorial PNL, dar nu mai avea calitatea de membru PNL. Aici pare că socoteala e simplă: i-o fi promis Tăriceanu că îl mai pune un mandat la Senat, Eu nu puteam să îi promit lucrul acesta. Avem codul de integritate al partidului pe care l-am respectat. Am pierdut foarte mulţi oameni de valoare, dar am respectat Codul de integritate al PNL”, a afirmat Orban marţi seară la Realitatea TV.

El a explicat că motivul condamnării sale a fost că Marius Nicoară a lovit o maşină şi avea alcoolemia peste limita permisă de lege.

Pe de altă parte, Orban consideră că cei care pleacă la PSD şi ALDE au „carierele terminate”.

„Să pleci din partidul pe listele căruia ai fost ales după părerea mea reprezintă cea mai gravă formă de trădare faţă de oamenii care şi-au acordat votul, cetăţenii care şi-au pus speranţele în tine şi să pleci la putere, la PSD, la ALDE. Carierele lor sunt terminate. Ei nu mai au dreptul să iasă în faţa oamenilor care le-au încredinţat locul”, a adăugat Orban.

Senatorul Marius Nicoară, parlamentar ales în Circumscripţia electorală nr.13 Cluj, a anunţat pe 18 iunie în plenul Senatului că va activa la ALDE. Nicoară era preşedinte al Comisiei pentru drepturile omului. Tot pe 18 iunie, fostul senator PNL Daniel Zamfir s-a alăturat ALDE. Pe 13 iunie senatorul Ion Popa a plecat din PNL la ALDE, iar Siminica Mirea, pe 25 iunie, a trecut de la PNL în grupul senatorilor PSD.

Marius Nicoara a fost trimis in judecata in 8 noiembrie 2016. Potrivit rechizitoriului procurorilor, in 28 noiembrie 2014, in jurul orei 23.45, Marius Nicoara a condus un autoturism pe strada Eugen Ionescu, pe sensul de mers catre Calea Turzii, din municipiul Cluj-Napoca, iar in momentul in care a ajuns in dreptul imobilului cu numarul 13, a produs un accident de circulatie, intrand intr-un autovehicul care franase pentru a efectua un viraj la stanga.In urma impactului, soferul masinii lovite de Nicoara a fost ranit. Barbatul a refuzat sa depuna plangere penala si are calitatea de martor in dosar.In urma expertizei medico-legale, s-a stabilit ca Marius Nicoara „avea la ora indicata o alcoolemie de circa 1,65 gr. %”. Marius Nicoara declara atunci ca a provocat un accident din cauza ca nu a adaptat viteza la conditiile de drum, in conditiile in care pe sosea era polei, precizand ca inainte de a se urca la volan a consumat un cocktail.

sursa: agerpres.ro