Loading...
Confiscarea banilor furați, o prioritate pentru activitatea DNA! Kovesi: ”Mulți inculpați preferă pușcăria, decât să rămână fără avere!” – Circul Politic

Confiscarea banilor furați, o prioritate pentru activitatea DNA! Kovesi: ”Mulți inculpați preferă pușcăria, decât să rămână fără avere!”

Laura Codruţa Kovesi a vorbit în această dimineaţă despre un subiect controversat: recuperarea prejudiciilor. Şefa DNA susţine că deşi s-au făcut paşi importanţi, studiile scot la iveală faptul că inclupaţii preferă să stea la închisoare decât să rămână fără avere.

„Experienţa din ultimii ani îmi arată că s-a reuşit, dar să vedem ce se întâmplă cu banii indisponibilizaţi. Când vorbim de recuperarea prejudiciilor, confiscarea sumelor poate duce la acest rezultat. Am citit un studiu european care spunea că inculpaţii preferă să petreacă timp în puşcărie, dar să nu li se ia averea. Lucru care pare să se confirme. În ultimii ani, din punct de vedere al legislaţiei, s-au făcut paşi importanţi, iar elementul  care a făcut schimbarea a fost introducerea confiscării extinse.

Probabil rezultatele nu sunt spectaculoase, dar CCR a decis că legea nu poate să producă efecte retroactive. Atât ca procuror general, cât şi ca procuror şef DNA, am considerat că recuperarea prejudiciului constitutie o prioritate. Ne-am propus să înfiinţăm un compartiment format din politişti specialişti, care are ca principală atribuţie dublarea inestigaţiei penale cu una financiară. Poate verifica conturi bancare, proprietăţi, nu doar în România, ci şi în străinătate.

Problema pentru care banii nu intră în bugetul statului ține de modul în care se execută aceste hotărâri judecătorești. Instituțiile competente trebuie să vină și să spună ce probleme au în a vinde aceste imobile. Aceste instituții trebuie să se comporte ca un bun administrator. Din aceasta sumă de 1 miliard de euro, trebuie să vedem cât s-a confiscat efectiv.”, a spus Kovesi.

Sursa: stiripesurse.ro

Confiscarea banilor furați, o prioritate pentru activitatea DNA! Kovesi: ”Mulți inculpați preferă pușcăria, decât să rămână fără avere!” was last modified: martie 6th, 2018 by Roman Samuel
Sa raspandim circul prin sat...
spre

Share Page

Close