INTERNATIONAL

Consilierul evreu al lui Tariceanu si Basescu, arestat in Israel datorita dosarului instrumentat de procurorii DNA!

Arestarea miliardarului Beny Steinmetz si a consultantului Tal Silberstein in Israel are legatura cu un dosar instrumentat in Romania, relateaza publicatia Haaretz, citata de Digi24. Potrivit acesteia, politia confirma legaturile cu ancheta DNA din Romania.

Steinmetz este anchetat in legatura cu un dosar de retrocedari ilegale in Romania. Miliardarul israelian ar fi fost liderul retelei de retrocedari ilegale si cel care dadea banii pentru a cumpara bunavointa functionarilor, se arata in rechizitoriul procurorilor, care mai spun ca miliardarul avea mare trecere la politicieni cu greutate.

„Pentru a-si asigura sustinerea intereselor membrilor grupului, inculpatul Benyamin Steinmetz a organizat petreceri private, in Israel sau la Monaco, la care a invitat persoane cu functii importante in statul roman, parlamentari sau membri ai Guvernului, iar apoi numele acestora a fost folosit de membrii grupului pentru a-si dovedi influenta, atat fata de inculpatul Paul al Romaniei, cat si fata de functionarii publici cu atributii in retrocedarea bunurilor revendicate de acesta si urmarite de grup”, se arata in rechizitoriul DNA.

De altfel, acuza procurorii, influenta politica a lui Remus Truica si Tal Silberstein, fosti consilieri ai unor sefi de Guvern, a fost motivul pentru care cei doi au fost cooptati in afacere. Numai ca omul de afaceri roman le-a inselat increderea partenerilor.

Loading...

„Remus Truica a obtinut, prin persoane interpuse, o parte din terenurile retrocedate si, de asemenea, si-a insusit o parte din banii acordati cu titlu de imprumut catre Reciplia SRL. In aceste conditii, Remus Truica a fost determinat sa-si cedeze partile din Reciplia LTD, fiind exclus din grupul infractional”, se arata in rechizitoriu.

Firma Reciplia concentra interesele tuturor celor implicati. Paul al Romaniei a vandut societatii 80% din drepturile asupra a zeci de proprietati, inclusiv cele pe care le-a redobandit – adica Padurea Snagov si Ferma Baneasa

Cu o avere estimata la 2,3 miliarde de euro, Benjamin Steinmetz este unul dintre cei mai discreti miliardari din Israel. Intr-unul dintre putinele interviuri pe care le-a dat, cotidianului The Guardian, miliardarul respinge orice acuzatie de coruptie in legatura cu afacerile pe care le coordoneaza.

„Nu avem schelete in dulap”, spunea in iulie 2013, in replica la acuzatiile ca ar fi dat mita pentru a obtine dreptul de exploatarea a minelor de diamant din Guineea

Grupul israelian fondat de omul de afaceri anunta, in 2006, investitii de jumatate de miliard de euro in mai multe proiecte rezidentiale din Romania.

O alta subsidiara a grupului BSG detine 9% din Gabriel Resources, compania care are peste 80% din actiunile Rosia Montana Gold Corporation.

Haaretz relata ieri ca Steinmetz si ceilalti oameni retinuti sunt suspectati de fals, de uz de fals, de spalare de bani, de abuz de incredere, de obstructionarea justitiei, toate avand legatura cu arestarea lui Steinmetz din luna decembrie a anului trecut, intr-un caz de coruptie, care implica zeci de milioane de dolari.

Mai exact, Steinmetz si asociatul sau ar fi platit sumele enorme unor oficiali din Guineea pentru a-si promova interesele de afaceri.

In 2014, Guineea a acceptat un raport ce recomanda ca doua concesiuni alocate BGSR sa fie anulate, pentru ca au fost obtinute prin coruptie. BGSR a cerut arbitrarea dosarului.

Loading...
Spre TOP