Consilierul lui Carmen Dan, ironizat de Godină după un mesaj agramat postat pe Facebook: ”Tot dumneata o consiliezi și pe doamna ministru în materie de comunicare? Decât sunt curios!”

468

Vali Riciu, consilier al ministrului de Interne, a postat un mesaj agramat pe Facebook care in scurt timp a devenit viral. Riciu a comis o greseala grosolana, punand virgula intre subiect si predicat.

„Noi, avem treaba! Sunt consilier pe domeniul sindical si dialogul ministrului afacerilor interne, cu personalul ministerului”, a scris Riciu.

Screen Shot 2018-01-10 at 14.06.26

Riciu a lucrat anterior la Brigada Rutiera si provine din Rosiorii de Vede, Teleorman. Politistul Marian Godina tine sa mentioneze ca il cunoaste pe Riciu, povestitnd apoi o experienta neplacuta pe care a avut-o cu acesta.

„Am avut ‘placerea’ de a-l cunoaste pe acest domn, agent de politie. Va mai amintiti accidentul rutier cu autor necunoscut ce a avut loc in Bucuresti? V-am cerut atunci ajutorul pe pagina si mi-ati trimis sute de mesaje. Cel care se ocupa de acel caz era chiar acest domn, Vali Riciu, si el a fost cel care a postat prima data pe Facebook niste poze cu masina implicata in accident, cerand sprijin pentru identificarea autorului. Eu i-am dat share si am pastrat legatura cu el prin telefon, transmitandu-i orice informatie imi venea. Vazand ca postarea nu are o vizibilitate prea mare, am facut si eu o noua postare. Cine se pricepe stie ca un share are un reach mult mai mic decat o postare proprie.

Am primit un mesaj de la o persoana care mi-a dat indicii ‘vagi’ despre masina cautata: marca, nr de inmatriculare. Adica mura-n gura. I-am transmis d-lui Riciu, iar autorul a fost depistat in scurt timp si ridicat. Mi-a spus apoi ca deja aveau informatia inainte de a o primi de la mine. As minti sa spun ca nu e asa, habar nu am, cert e ca eu i-am dat nr de inmatriculare inainte ca autorul sa fie prins. Nici nu m-a interesat atunci, eram bucuros ca acel caz fusese rezolvat. Colaborasem foarte bine cu dl Riciu, cred ca ne-am sunat de vreo zece ori in acea zi. Omul era implicat si imi placea. La ceva timp, am primit de la IPJ Brasov o recompensa pentru implicarea mea in acel caz, si anume ‘multumiri scrise’. Mai exact, o coala A4 prin care Politia imi adresa multumiri. Nu bani, nu avansare, nu salariu de excelenta. Nici nu consider ca era cazul de asa ceva, nu m-a pus nimeni sa ma implic si nici macar la acele multumiri scrise nu ma asteptam, dar recunosc ca a fost un sentiment placut sa le primesc, chiar m-am laudat cu ele pe Fb.

La ceva timp…imi trimite un coleg un link cu ce postase dl Vali Riciu. Stiti sentimentul ala cand cineva la care nu te astepti, ti-o da de nu te vezi? Cam asta am simtit atunci. M-am simtit mic si naiv si mi-am dat seama ca inca mai am de invatat cum stau lucrurile intr-o lume plina de „lupi” si de caractere indoielnice. Dl Riciu postase un text cu titlul „IPOCRIZIE”, in care cel ipocrit eram eu, pentru ca eu am primit multumiri scrise, iar el nu a primit nimic de la Bucuresti, pentru ca facusem eu o postare, in loc sa las doar share-ul lui si multe alte aberatii.

Ramasesem masca si i-am scris sa il intreb ce a patit, ce vina am eu ca nu a primit si el multumiri si ca i le trimit pe ale mele daca il incalzesc cu ceva. A sters postarea desi i-am zis sa nu o stearga pt ca nu ma deranjeaza.

Apoi, acelasi domn, foarte implicat in activitati sindicale si foarte acid la adresa ministerului, a fost numit consilier al ministrului de interne. El e din Rosiorii de Vede, Teleorman, asta asa ca o simpla coincidenta.

Acum are alta gandire si poarta costum si cravata, nu mai are aceleasi pareri.

Foarte bine, domnule Riciu, dar lasati lectiile de moralitate, unii stiu ce va poate capul, eu am invatat pe pielea mea.

Si daca tot va incepeti postarea cu „Noi, avem treaba!”, poate ca ar trebui sa reluati treaba de la ciclul primar scolar, acolo unde ar fi trebuit sa invatati ca intre subiect si predicat nu se pune virgula.

Chiar, tot dumneata o consiliezi pe doamna minstru si in materie de comunicare? Ar avea sens.

Doamna ministru, in afara ca e din Teleorman si ca pune virgula intre subiect si predicat, ce l-a recomandat pe acest domn sa va devina consilier? ‘Decat’ sunt curios”, incheie Godina facand aluzie la greselile de exprimare facute de Carmen Dan.

Sursa: aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos