Convocarea Birourilor Permanente s-a facut ilegal spune Roberta Anastase

488

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a precizat ca o sesiune extraordinara a Parlamentului poate fi convocata doar de presedintii celor doua Camere si a calificat ca ilegal modul in care au fost convocate marti Birourile Permanente.

Presedintele Camerei Deputatilor este cel care conduce lucrarile Biroului Permanent, dar si lucrarile plenului. O sesiune extraordinara poate fi convocata doar de presedintii celor doua Camere ale Parlamentului. Deci suntem, in momentul de fata, cu aceste proceduri, total in afara Constitutiei”, a declarat Anastase.

Cat priveste procedura demarata de grupurile Uniunii Social Liberale de revocare a sa din functie, Anastase a precizat ca aceasta nu poate merge pana la capat pentru ca inlaturarea presedintilor se poate face doar la propunerea grupurilor parlamentare din care acestia fac parte.

„In acelasi timp, convocarea Birourilor s-a facut intr-un mod ilegal, pornind de la tema Birourilor Permanente si pana la modalitatea de desfasurare a acestora. Sesiunea extraordinara nu se poate convoca decat sub semnatura celor doi presedinti. Noi nu convocam aceasta sesiune extraordinara pentru ca nu vrem, ci pentru ca nu este constitutional”, a spus Anastase.

Presedintele Camerei Deputatilor a aratat ca, ori de cate ori a existat un demers constitutional, niciunul din presedintii celor doua Camere ale Legislativului „nu si-au permis sa se opuna”. „Atat timp cat lucrurile se desfasoara in regim constitutional, este firesc ca noi sa respectam toata desfasurarea si sa facem convocarea”, a mai spus Anastase.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos