Corina Cretu ii raspunde lui Valcov! „Am vazut ca exista un complot mondial impotriva Romaniei”

Comisarul european pentru Politica Regionala, Corina Cretu, a reactionat de la Oradea la declaratiile consilierului premierului, Darius Valcov. Ea ii cere premierului Viorica Dancila sa spuna daca atacurile sunt facute in numele statului roman. Corina Cretu este prezenta astazi la Oradea, unde podul Centenarului, finantat din fonduri europene, a fost deschis oficial si pentru masini.

Intrebata cum comenteaza declaratia lui Valcov potrivit careia „Romania nu are autostrazi din cauza altor tari care ar avea un asemenea interes”, Corina Cretu, comisar european, a declarat: „As raspunde intrebarii dumneavoastra daca m-as lamuri daca aceasta este pozitia oficiala a premierului si a Guvernului. Nu e prima data cand oameni din partidul de guvernamant, inclusiv din Guvern, ataca Comisia Europeana. Aseara, nu doar eu am fost atacata, ci si presedintele Comisiei Europene. stiti foarte bine ca Frans Timmermans este de cateva saptamani bune atacat si jignit in fiecare zi in Romania de membrii partidului de guvernamant. si cand Jurova a fost in Romania, am vazut atacuri la adresa ei.

Guvernul Romaniei va fi miercuri la Bruxelles. Va prezenta, in cadrul colegiului comisarilor, programul presedintiei Romaniei. As invita-o pe doamna premier sa faca aceste precizari, daca aceste atacuri la adresa Comisiei Europene reprezinta pozitia oficiala a statului roman. Nu am vazut nicio delimitare, nicio dezavuare.

Il invit pe acest domn (Darius Valcov – n.red). sa citeasca raportul Cursii Europene de Conturi privind PPP (parteneriat public-privat – n.red). Acolo sunt recomandari foarte clare pentru tarile care nu au experienta aceasta, sa abordeze asta cu mare prudenta, pentru a nu avea penalitati sau renegocieri.

Sunt destul de trista sa vad aceasta atitudine complotista, am vazut aseara ca exista un complot mondial. Dar vedem in tarile din jurul nostru ca exista proiecte de autostrazi realizate, alte tari construiesc.”

Corina Cretu ii raspunde lui Valcov! „Am vazut ca exista un complot mondial impotriva Romaniei” was last modified: decembrie 3rd, 2018 by Radu Anghel
Sa raspandim circul prin sat...
spre

Share Page

Close