Cozmin Gusa devoaleaza istoria ascunsa a Alinei Mungiu Pippidi! „Eu ii lansez o provocare Alinei Mungiu si sunt bine pregatit! Sa vina sa vorbim impreuna despre relatia cu anumite servicii secrete”

396

Intr-o interventie telefonica la Realitatea TV, consultantul politic Cozmin Gusa a vorbit despre rolul pe care il are Alina Mungiu Pippidi in relatia cu Liviu Dragnea si cu PSD.

„Eu o tot analizez pe Alina Mungiu Pippidi pentru ca merita, avand in vedere trecutul sau, merita sa fie analizata si nu spun vorbe mari, dar ca sa ne si distram ca totusi este o dupa-amiaza de vara, bine, ne distram amar, in Romania s-a produs fenomenul Pitesti, in urma experimentului Pitesti. A fost cel mai groaznic experiment de tortionare psiho-sociologica, asupra unui numar de vectori. Comunistii de sorginte stalinista, in inchisoarea din Pitesti, i-au torturat practic si oamenii au fost obligati sa isi schimbe parerile.

Astazi, am putea vorbi de experimentul Pippidi. Parca Alina Mungiu Pippidi ar fi fost supusa brusc unui proces de reeducare similar, in care o doamna emitea conform principiilor democratiei liberale si dintr-o data, in urma unui posibile actiuni de tortionare psihologica, s-a intamplat ceva.

Fenomenul este absolut spectaculos si am vazut, nu neaparat sa o analizam pe Alina Mungiu Pippidi, ci ca sa vedem cum un om, cu un trecut consistent ajunge sa sufere o astfel de fractura majora, nu doar a discursului public, ci si a gandirii.

intrebarea ar fi: ce e cu doamna? Pentru ca astazi, Alina Mungiu Pippidi a devenit, in ultimele luni, cel mai consistent si important aliat al lui Liviu Dragnea si al lui PSDragnea”, a spus Cozmin Gusa.

Gusa: „Nimeni nu mai poate sa conteste aceasta alianta publica asumata prin discurs intre Alina Mungiu Pippidi si ceea ce inseamna guvernarea lui Dragnea”

„Cu Alina Mungiu Pippidi, avand in vedere reteaua sa, elevii sai, oamenii pe care i-a lansat, treaba este mult mai grava si ea se constituie astazi, in mod evident, in cel mai important aliat de opinie al lui Dragnea si al PSDragnea, in cel mai important vector de emisie anti-justitie si pro baroni. Nimeni nu mai poate sa conteste aceasta alianta publica asumata prin discurs, intre Alina Mungiu Pippidi si ceea ce inseamna guvernarea lui Dragnea.

Eu nu am ascuns niciodata discutiile mele cu sefii de servicii secrete, atat pre ’89, cat si post ’89. Am facut-o din dorinta de a ma informa, de a afla cum stau treburile. M-am bucurat fie de interesul lor, fie de simpatia lor si am reusit sa aflu lucruri. Au fost diverse episoade, in care cel putin pe doi dintre ei, si tin minte aceste episoade, i-am chestionat despre Alina Mungiu Pippidi si raspunsul a fost cam asa: „Nu e asa cum pare”, lasand sa se inteleaga, cu un zambet malitios, ca ar exista niste relatii cu diverse servicii secrete, care ar face-o sa joace intr-un film”, a mai precizat consultantul politic.

„Am aflat multe informatii care m-au lamurit si cred ca developarea acestor actiuni prezente ale Alinei Mungiu Pippidi nu se poate face decat in urma unei dezbateri.

Eu ii lansez o provocare Alinei Mungiu si sunt bine pregatit pentru aceasta provocare: sa vina sa vorbim impreuna cu un moderator pe care il prefera despre cum a ajuns in aceasta situatie, despre trecutul sau, despre relatia cu anumite servicii secrete si daca vrea si despre acest subiect atat de drag lui Dragnea sau ei, cu statul paralel, cu serviciile.

Sunt foarte pregatit si pot sa fac fata unei asemenea dezbateri. Cred ca mare parte din media romaneasca ar fi curiosi sa vada cum s-ar transa aceasta situatie pentru ca genul asta de lideri falsi, cum se dovedeste de a fi Alina Mungiu Pippidi, este foarte deranjanta de mentalul colectiv.

Aceasta este o tradare majora de opinie. Subiectul Alina Mungiu Pippidi poate sa devina studiu de caz, sa il denumim experimentul Pippidi.

Altcineva care il deserveste pe Dragnea a putut sa actioneze asupra dansei. Este o treaba trista, dar merita lamurita pentru ca sanatatea dezbaterii publice, care se mai practica in putine locuri, dar sigur la Realitatea TV, sta si in discutia fara perdea a unui asemea caz complex”, a mai spus Gusa.

Sursa: Realitatea TV