Cozmin Gușă: În ce condiții mai poate fi afectat ”șef” Dragnea de audierea amânată intenționat a generalului Coldea în comisia SRI prezidată de ”băiețelul” Claudiu Manda?

607

„Audierea lui Florian Coldea va fi foarte tensionată”, a spus Cozmin Guşă, luni seară, la Realitatea TV. Fostul prim-adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, va fi audiat în 13 martie, de la ora 11.00, în Comisia pentru controlul activității Serviciului Român de Informații.

„Eu am mai comentat audierea lui Florian Coldea şi în afară de faptul că este cel mai important examen public al generalului SRI, în rezervă, este extrem de important apropo de felul în care se va poziţiona public de mâine structura SRI la a cărei nouă consistenţă Coldea a contribuit atât de mult timp. Va fi foarte tensionată această audiere atât din punctul de vedere al celor din Comisie, cât şi din punctul de vedere al lui Coldea, pentru că faţă de toată încărcătura de săptămâna trecută, care se lovea în Congres şi posibilele probleme pe care le-ar fi avut Dragnea în Congres, au apărut două elemente care tensionează mai mult. Primul: amânarea ciudată a audierii, la iniţiativa preşedintelui Comisiei, a acelui băieţel care se rânjea la microfon când anunţa rezultatele alegerilor din PSD, Claudiu Manda, şi n-am folosit întâmplător „băieţel”, pentru că are un asemenea gen de atitudine.Deci această amânare ciudată în care ni s-a spus că ar fi vorba de o gripă… Coldea a revenit la câteva ore şi a spus că nici vorbă, că s-ar fi prezentat, dar n-a fost chemat, pune pe un cu totul alt plan discuţiile de mâine, din Comisie, mai ales că Dragnea în acest moment a scăpat de problema Congresului, în care o recunoaştere a lui Florian Coldea, a complicităţii lui Dragnea cu acel stat-parelel ar fi creat mari probleme. Acum s-ar putea ca Dragnea să întoarcă foaia prin oamenii lui de acolo.

Al doilea element: apropo de ofensiva anti-SRI. A fost un lucru clar pentru cunoscători la Congres, din partea lui Dragnea, din partea lui Tăriceanu, din partea altora şi felul în care ei se îndreaptă astăzi în a destructura SRI-ul, mie mi se pare de domeniul evidenţei. Rolul lui Coldea, ca om care face încă parte din acea structură, va fi ca într-o menghină.

Pe de o parte, presiunea lui Dragnea făcută prin PSD-iştii din Comisie, ca să nu se discute despre acele lucruri care-l avantajau pe el şi dezavantajau colegii, pentru că despre asta va fi vorba, iar pe de altă parte este datoria de general SRI, a lui Coldea, de a discuta despre consistenţa SRI-ului şi a felului în care SRI acţionează, de departe este evenimentul numărul 1 al perioadei şi, prin consecinţă, ele nu vor mai avea influenţă în PSD, pentru că Dragnea s-a asigurat de Congres, de unanimitate, n-are treabă în conducere, o mai duce bine, iar aceste lucruri nu-l vor afecta decât în planul pierderii a unui sprijin la nivelul 2 sau 3 în PSD, care azi nu mai conduce.

Dragnea va fi afectat doar dacă mai auzim nişte lucruri surprinzătoare şi noi de la generalul Coldea legate de activitatea din umbră a lui Dragnea”, a comentat Guşă.