Creierul programului de guvernare al PSD, infractorul Valcov, continua sa ia parte la deciziile Executivului Dancila!

353

Europa Libera anunta, citand surse de la varful PSD, ca Darius Valcov este in continuare prezent cand se iau decizii guvernamentale privind politicile economice. Valcov a demisionat oficial pe 3 iunie din functia de consilier al lui Dancila, insa iata ca premierul il tine in preajma sa.

Surse guvernamentale, dar si din partid, au declarat pentru Europa Libera ca, in aceasta vara, Darius Valcov a putut sa fie vazut in continuare in Palatul Victoria, dar si in sediul PSD din Baneasa.

„L-am vazut pe Valcov de mai multe ori in sediul din Ion Ionescu de la Brad”, a confirmat un lider PSD pentru Europa Libera.

„A fost chemat de mai multe ori la discutii pe anumite probleme economice. Apar diferite situatii si atunci i se cere si parerea lui Valcov pentru ca el stie programul de guvernare, dar si cifrele din ultimul an. Multe masuri au fost gandite de el si i se cere in continuare parerea, chiar daca nu mai este vizibil”, a subliniat un alt social-democrat prezent la discutiile din sediul din Baneasa.

Informatia a fost confirmata pentru Europa Libera de mai multi social-democrati care au dorit sa-si pastreze anonimatul.

Plecarea lui Darius Valcov din Guvern a fost prezentata ca un gest de eliminare a oamenilor lui Liviu Dragnea, miscarea fiind dublata de inlaturarea Ancai Alexandrescu, consilier pe probleme de comunicare al premierului.

Valcov a fost condamnat la opt ani de inchisoare in prima instanta in februarie 2018, dar acest lucru nu a contat pentru premierul Dancila mai bine de un an si jumatate.

Urmatorul termen in procesul lui Darius Valcov este pe 15 octombrie, judecatorii asteptand sa apara motivarea judecatorilor Curtii Constitutionale privind completurile specializate. La termenul din septembrie, Darius Valcov nu s-a prezentat personal la Inalta Curte.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos