Crin Antonescu a semnat promulgarea legii de modificare a Legii referendumului

462

Presedintele interimar Crin Antonescu a semnat, decretul pentru promulgarea Legii pentru modificarea art.10 din Legea nr. 3/2000 privind referendumul, informeaza Administratia Prezidentiala.

Antonescu a anuntat ca a decis sa promulge legea de modificare a referendumului asa cum a trecut de Curtea Constitutionala, punctand ca i-a informat in aceasta privinta si pe premierul Victor Ponta si presedintii celor doua Camere ale Parlamentului.

„Le-am adus la cunostinta ceea ce va aduc si dumneavoastra la cunostinta si anume ca am decis sa promulg legea de modificare a Legii referendumului, asa cum a fost ea votata de Parlamentul Romaniei, asa cum a trecut prin Curtea Constitutionala. Sigur, in legatura cu continutul, in sine, al acestei legi, care consacra un prag de participare, un cvorum de participare de cel putin 50% plus unu din alegatorii inscrisi in listele electorale, se pot discuta foarte multe lucruri. Personal, am rezerve fata de faptul ca aceasta formula incalca sau ignora tocmai recomandarile Comisiei de la Venetia, in aceasta materie, recomandari care de atatea ori au fost luate in calcul si respectate si, culmea, care, sau la care au facut trimitere si cei multi din tara si din afara tarii, care in aceste zile au pledat pentru impunerea acestui cvorum”, a declarat Antonescu, la Palatul Cotroceni, dupa intalnirea avuta cu premierul Victor Ponta, presedintii Senatului si Camerei Deputatilor, Petru Filip, respectiv Valeriu Zgonea, si cu ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Mircea Dusa.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos