Crin Antonescu: Alegerile prezidentiale din 2014 reprezinta cel mai dificil test pentru actuala guvernare!

564

Romanian interim president Crin Antonescu delivering his first public speechPresedintele PNL Crin Antonescu a declarat ca alegerile prezidentiale din 2014 reprezinta cel mai dificil test pentru actuala guvernare.

„Cel mai greu test va fi cel legat de alegerile prezidentiale, desi n-ar trebui sa fie asa. Abordarea foarte timpurie intr-un ritm accelerat a acestei teme – vedeti, ca la noi se discuta despre prezidentialele care vor fi la sfarsitul anului viitor ca si cum ar fi luna viitoare –, adrenalina in jurul acestui subiect in mediul politic, in media, acestea pot sa se transforme intr-o incercare pentru soliditate. Provocarea cea mai mare tine de dificultatile de guvernare. Nu e deloc o guvernare usoara si la greu se vede cat tine o asemenea uniune”, a declarat Crin Antonescu.

Liberalul sustine ca posibila candidatura a primarului Sorin Oprescu este una „absolut normala”.

„Sorin Oprescu este o personalitate cu destule date pentru a intra in discutie pentru prezidentiale. Daca voi castiga mandatul prezidential, il voi castiga cu totul altfel decat stand cu urechea la pamant sa vad ce face Sorin Oprescu. Daca nu va fi Sorin Oprescu, va fi altcineva, va fi o competitie prezidentiala stransa, grea. Nu e de imaginat ca singura problema in 2014 este daca PSD il va sustine pe Antonescu sau nu”, a estimat Crin Antonescu.


Acesta sustine ca nu are motive sa se indoiasca de sustinerea PSD pentru alegerile prezidentiale, insa a mentionat potentialii adversari pe care speculatiile din presa ii avanseaza ca putand obtine sustinerea PSD in 2014.

„N-am niciun motiv sa ma ingrijorez sau sa suspectez ca PSD nu-si va tine angajamentul. Daca citim presa romana vedem ca domnul Sorin Oprescu este doar suspectul principal de a fi sustinut de PSD, dar mai exista George Maior, domnul Ponta insusi, mai apare din cand in cand domnul Geoana, exista si Dan Diaconescu. Mai e candidatul PDL-ul daca nu se autodizolva, ceea ce n-ar fi rau. Intr-un an si jumatate pot sa apara tot felul de oameni”, a spus Antonescu.

In ce priveste folosirea imaginii lui George Maior in campania de promovare a social-democratiei, liberalul nu exclude ca actualul director al SRI sa se reintoarca la PSD dupa expirarea mandatului.

„Dupa parerea mea, problema acestui clip este ca nu e asumat de cineva. Cred ca PSD-ul putea sa-l asume, sau, in fine, sa il caute pe generosul anonim care l-a facut, si sa-i multumeasca. Sa-i spuna: „multumim, un clip care ne reprezinta!” Nu are de ce sa o ascunda. George Maior a fost in PSD, e foarte probabil sa revina in partid la finalul mandatului. Lipsa de paternitate asumata a acestui clip naste discutii”, a comentat presedintele Senatului.

Referitor la temerile exprimate de catre unii social-democrati in legatura cu venirea in PNL a unor figuri proeminente din PDL, Antonescu sustine ca nu exista motive de ingrijorare pentru PSD, mai ales ca nici acest partid nu are toate puntile de comunicare taiate cu unii democrat-liberali.

„In ceea ce priveste relatiile cu PD, sa stiti ca nu este vorba la PNL de relatii cu PD. Exista oameni care vin, nu se intampla zilnic. Daca traiti cu impresia ca intre oamenii din PSD si oamenii din PD exista o cortina de fier, va inselati amarnic, exista, ca sa zic asa, spatiul Schengen”, a spus Antonescu.

Sursa: rtv.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos